Կաղամբով ու ընկույզով փխալի
Բաղադրիչները՝
- 200 գ կաղամբ
- 100 գ ընկույզ
- 5-6 ճյուղ կամ 10 գ կանաչ սոխ
- 4-5 ճյուղ կամ 5 գ մաղադանոս
- 1/2 թ.գ. խմելի-սունելի
- 1/2 թ.գ. աղացած գինձ (кориандр)
- 1/2 թ.գ. չորացրած սխտոր
- 2 պտղունց աղացած կարմիր կծու պղպեղ
- 2 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Կաղամբի տերևները միջին չափի կտրատեք, լցրեք ջրով կաթսայի մեջ, դրեք կրակին, հասցրեք եռման աստիճանի: Եփեք 5-6 րոպե, մինչև կաղամբի փափկելը:
Կաղամբը լցրեք ցանցի վրա, թողեք ամբողջությամբ քամվի:
Բլենդերի մեջ լցրեք ընկույզը, աղը, խմելի-սունելին, աղացած գինձը, կարմիր պղպեղն ու չորացրած սխտորը:
Կանաչ սոխն ու մաղադանոսը խոշոր կտրատեք, ավելացրեք բլենդերի պարունակությանը:
Բլենդերով մեծ արագության տակ հարեք մինչև բաղադրիչների՝ մանր փշուրների վերածվելը:
Ապա բլենդերի մեջ ավելացրեք կաղամբի եփած տերևները:
Բլենդերով կրկին հարեք:
Ստացված ընկույզակաղամբային զանգվածը լցրեք պնակի մեջ:
Ձեռքով այդ զանգվածից մոտավորապես 30-32 գրամանոց գնդիկներ պատրաստեք ու տեղադրեք սկուտեղի վրա:
Մատուցեք՝ ցանկության դեպքում զարդարելով կանաչու տերևներով կամ նռան հատիկներով: