Բաժիններ՝

Բանանով ու պանրով տոստեր՝ ֆրանսիական ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 6-8 կտոր տոստի համար նախատեսված սպիտակ հաց
  • 1 հատ բանան
  • 50-60 գ պինդ պանիր
  • 1-2 թ.գ. մեղր կամ շաքարավազ
  • 4-5 հատ ձու
  • 5-6 ճ.գ. կաթ
  • 50-60 գ բուսական յուղ կամ կարագ
  • 25 գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Տոստերի ծայրերը (կեղևային մասը) կտրատեք հեռացրեք:

Ձուն ու կաթը խառնեք իրար:

Կարդացեք նաև

Պանիրը քերիչով անցկացրեք:

Բանանը պատառաքաղով տրորեք:

Իրար հետ խառնեք պանիրը, բանանն ու մեղրը:

Տոստի հացի կենտրոնում լցրեք բանանապանրային խառնուրդից՝ 1,5-2 թ.գ. (կախված հացի չափսից): Տոստի մյուս կտորով ծածկեք:

Տոստերը թաթախեք կաթի ու ձվի խառնուրդի մեջ:

Թավայի մեջ տեղադրեք կարագը, թավան դրեք կրակին: Կարագը լավ տաքանալուց հետո կրակը թուլացրեք. տապակելիս պանիրը պետք է հասցնի հալչել:

Տոստերը ձվի խառնուրդի մեջ թաթախելուց անմիջապես հետո տեղադրեք տաքացած թավայի մեջ ու երկու կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ ամեն կողմից մոտ 3-4 րոպե:

Պատրաստի տոստերը տեղադրեք ափսեի մեջ, մի փոքր սեղմեք ու վրան շաքարի փոշի ցանեք:

Մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս