Բաժիններ՝

Ֆրանսիական նրբաբլիթներ՝ «Կրեպ Սյուզետ»

Բաղադրիչները

Նրբաբլիթների համար

  • 150 գ ալյուր
  • 500 մլ կաթ
  • 2 հատ ձու
  • 3 ճ.գ. հալեցրած կարագ
  • 1 պտղունց աղ

Սոուսի համար

  • 2 հատ նարինջ
  • 50 գ կարագ
  • 4 ճ.գ. շաքարավազ
  • 4 ճ.գ. լիկյոր կամ կոնյակ

Պատրաստման եղանակը

Կարդացեք նաև

Ձվերը մի պտղունց աղի հետ հարեք: Խառնելով աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրն ու կաթը: Ավելացրեք նաև հալած կարագը, խառնեք: Բավական ջրիկ խմոր է ստացվելու: 30 րոպեով պահեք սառը տեղում:

Թավան մեկ անգամ պատեք կարագով ու պատրաստեք նրբաբլիթները: Դրանք պետք է բարակ ստացվեն:

Նրբաբլիթները եռանկյունաձև ծալեք:

Պատրաստեք նարնջի սոուսը: Նարինջներից մեկի կեղևը քերեք: Երկու նարինջներից էլ հյութը քամեք:

Թավայի մեջ հալեցրեք կարագը, ավելացրեք նարնջի հյութն ու քերած կեղևը, շաքարավազը: Մոտ 15 րոպե շոգեխաշեք:

Նարնջի սոուսի կեսը լցրեք նրբաբլիթների վրա, թողեք ներծծվեն սոուսով:

Սոուսի մնացած մասի մեջ լցրեք լիկյորը կամ կոնյակը, նրբաբլիթները մի փոքր շոգեխաշեք կոնյակով սոուսի մեջ:

Նրբաբլիթները հանեք թավայից, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս