Կանաչ լոբով սնկապուր
Բաղադրիչները՝
- 2 լիտր հավի արգանակ
- 150 գ կանաչ լոբի
- 450 գ սունկ (лисички՝ ձվասունկ)
- 6 հատ կարտոֆիլ
- 1 հատ գազար
- 1 գլուխ սոխ
- 6 ճ.գ. արևածաղկի ձեթ
- 50 գ պրասասոխ (лук-порей)
- 2 հատ ձվի դեղնուց
- 4 ճ.գ. սերուցք
- 2 ճ.գ. մաղադանոսի կտրտած տերևներ
- 1 հատ դափնու տերև
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը, գազարն ու գլուխ սոխը խորանարդաձև կտրատեք, ձեթի մի մասով լոբու հետ տապակեք:
Տապակած բանջարեղենի վրա լցրեք հավի արգանակը, ավելացրեք դափնու տերևը, աղ ու պղպեղ և 20 րոպե շոգեխաշեք թույլ կրակի վրա:
Պրասասոխը քառակուսաձև կտրատեք:
Ձվասունկը լվացեք ու տապակեք մնացած ձեթով: Աղ ու պղպեղ արեք և պրասասոխի հետ մեկտեղ ավելացրեք ապուրի մեջ: Թույլ կրակի վրա 15 րոպե եփեք:
Ձվի դեղնուցները հարեք սերուցքի ու մաղադանոսի տերևների հետ, ավելացրեք ապուրին: 1-2 րոպեից ապուրը վերցրեք կրակի վրայից: