Բաժիններ՝

Կարտոֆիլ «Բուլանժեր»

Բաղադրիչներ՝

  • 1 կգ մաքրած կարտոֆիլ
  • 3 հատ միջին գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 50-70 գ կարագ
  • 400 մլ հավի արգանակ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սոխը մաքրեք, բարակ կիսաօղակների ձևով կտրատեք:

Տապակի մեջ 50 գ կարագ դրեք, ավելացրեք սոխն ու 5 րոպե տապակեք: Եթե տապակը հարմար չէ, կարող եք թավայի մեջ տապակել:

Կարդացեք նաև

Սխտորը մաքրեք, մանր կտրատեք:

Մանրացրած սխտորը ավելացրեք սոխին, ևս 5 րոպե տապակեք: Սոխը պետք է թափանցիկ դառնա, պետք չէ թողնել մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Կարտոֆիլը բարակ օղակների ձևով կտրատեք:

Ջեռոցը 200 աստիճան ցելսիուս տաքությամբ միացրեք: Տապակած սոխը երկու մասի բաժանեք, մի մասը լցրեք տապակի մեջ, հավասարաչափ բաշխեք հատակին:

Սոխի վրա շարեք կտրտած կարտոֆիլի կեսը, աղ ու պղպեղ արեք: Ապա լցրեք սոխի մյուս կեսը, վրան շարեք կարտոֆիլի մնացած մասը: Կրկին աղ ու պղպեղ արեք:

Սոխով կարտոֆիլի վրա լցրեք հավի արգանակը, բայց այնպես, որ կարտոֆիլի վերին շերտը չծածկի:

Կարտոֆիլի վրա կարագի կտորներ շարեք ու տապակը տեղադրեք ջեռոցում: 45 րոպե տապակեք 200 աստիճան ցելսիուսի պայմաններում, հետո իջեցրեք 180 աստիճանի և ևս 45 րոպե տապակեք:Եթե կարտոֆիլի վերին շերտը արագ կարմրի, տապակը մի փոքր ներքև տեղադրեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս