Կաղամբը կտրատել և եփել աղաջրի մեջ 10 րոպե։ Լցնել քամիչի մեջ և թողնել ջուրը քամվի։ Կրկին կտրատել, մանրացնել։
Բեկոնը տապակել մինչև դառնա խրթխրթան, ավելացնել կաղամբը, համեմել աղով, սխտորի փոշիով և չորացրած մաղադանոսով, տապակել միջին կրակի վրա։
Ձուն, կաթը, դարչինն ու վանիլինը խառնել։ Հացերը երկու կողմից թաթափել ձվով զանգվածի մեջ, և երկու կողմերից կարագով տապակել։
Խմորի համար կարագը հալել, ավելացնել լուծվող սուրճը և եռման ջուրը, խառնել, մինչև լուծվի։ Չոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել կարագի զանգվածին, խառնել։ Թանը և ձուն հարել, ավելացնել խմորին, խառնել։
Հնդկաձավարը եփել։ Գազարն ու սոխը տապակել ձեթով։ Հնդկաձավարը, ձուն, տապակած սոխն ու գազարը բլենդերով հարել։ Ավելացնել համեմունքները և աղացած մսերը։ Լավ խառնել։
Խմորը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ալյուրի մեջ փոս անել, լցնել շաքարավազն ու դեղնուցը, խառնել, հունցել, ավելացնել կիտրոնի կեղևը, ապա սառը կարագը փոքր կտորներով ավելացնել, հունցել առաձգական խմոր։ Ծածկել սննդի տոպրակով, դնել սառնարանում 1 ժամ։
Ծաղկակաղամբը կտրատել, դասավորել տապակի վրա, համեմել աղով, պղպեղներով և սխտորի փոշիով, ցողել ձեթ, ծածկել փայլաթիթեղով, եփել ջեռոցում 260°-ում 5 րոպե, ապա հեռացնել փայլաթիթեղը, եփել ևս 10 րոպե, շրջել կտորները, եփել ևս 6֊8 րոպե։ Մատուցել մաղադանոսով և ձեր նախընտրած սոուսներով։
Գազարն ու սոխը ձեթով տապակել, ¼ մասն առանձնացնել։ Մնացածը խառնել եփած բրնձի հետ։ Կաղամբը թեթև խաշել։ Փաթաթել տոլման, դասավորել կաթսայի մեջ, վրան լցնել առանձնացրած գազարով սոխառածը։ Ըստ նախասիրության՝ ավելացնել տոմատ կամ լոլիկիկի և պղպեղի սոուս։
Մեծ ամանի մեջ խառնել ջուրն ու թթխմորը, ավելացնել աղը և կրկին խառնել։ Ավելացնել ալյուրը, հունցել, ծածկել սննդի տոպրակով և սենյակային ջերմաստիճանում թողնել 30 րոպե։
Սպանախը լվանալ, կտրատել խոշոր մասերի, քամիչի մեջ ձեռքով ճզմել, որպեսզի հյութը դուրս գա, ավելացնել կտրատած կանաչին, սոխը և սխտորը։
Վարունգ- 2 հատ, կլոր կտրատած, կարմիր սոխ- ¼ գլուխ, կտրատած, յոգուրտ- ¼ բաժակ կամ թթվասեր, կամ մայոնեզ…
Թանձրուկի բաղադրիչները խառնել առանձին ամանի մեջ։ Աղցանամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել թանձրուկը, խառնել, մատուցել։
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, դնել սառնարանում 15 րոպե, մատուցել։
Կարագն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Ավելացնել ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը, վանիլինն ու կաթը, հարել ցածր արագությամբ։
Մանրացնել թխվածքաբլիթները, ավելացնել հալած կարագը, խառնել, լցնել ձևամանի մեջ, հարթեցնել, թեթևակի սեղմել։ Սառեցնել 10 րոպե։
Դդմիկները լվանալ, կտրատել, անձեռոցիկով չորացնել։ Ամանի մեջ խառնել պաքսիմատը, ալյուրը, պարմեզան պանիրը, աղն ու սև պղպեղը։
Բլղուրի վրա լցնել եռացրած ջուրը, ծածկել կափարիչով, թողնել մնա 20 րոպե։ Առանձին ամանի մեջ խառնել աղցանի և սոուսի բաղադրիչները, միացնել, խառնել։
Հավի միսը համեմել աղով և սև պղպեղով, տապակել ձեթով, երկու կողմից։
Սպիտակուցները շաքարավազով հարել, որպեսզի ստացվի պինդ բեզե, ապա ավելացնել ալյուրը, կակաոն և վանիլինը։ Անհրաժեշտ է զգուշությամբ խառնել սիլիկոնե թիակով, որպեսզի խմորը չնստի։
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ լցնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, 15 րոպե դնել սառնարանում, ապա մատուցել։
Պատրաստել սոուսը, ջեռոցամանի մեջ ձեթով տապակել սոխը և պղպեղը, ավելացնել սխտորը, խառնել, ավելացնել աղն ու սև պղպեղը, օրեգանոն և ծիտրոնը։ Ավելացնել լոլիկի խյուսը, եփել ևս 10 րոպե։ Վերջում ավելացնել ռեհանը։
Աղցանամանի մեջ լցնել մրգերը, ավելացնել սոուսը, մատուցել:
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ խառնել աղցանի բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, մատուցել։
Ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղցանամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը, խառնել, մատուցել։
Առանձին ամանի մեջ խառնել քացախը, մեղրն ու ձեթը։ Ամանի մեջ լցնել աղցանի բաղադրիչները, ավելացնել քացախով զանգվածը, խառնել, մատուցել անմիջապես։
Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, 10 րոպե դնել սառցարանում։ Սառցարանից հանելուց հետո լցնել վանիլային պաղպաղակը, տարածել, կրկին դնել սառցարան։
Կարագը շաքարավազով հարել, հատ-հատ ավելացնել ձուն՝ հարելով, այնուհետև ավելացնել կիտրոնի կեղևը, վանիլինը, հարել, ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը։
Կարտոֆիլը լվանալ, վրան ձեթ քսել, աղ անել, դասավորել տապակի մեջ, եփել ջեռոցում 210°-ում, 50-55 րոպե։
Սմբուկը կտրատել երկար շերտերով և ձեթի մեջվ տապակել։ Մյուս բաղադրիչները ամանի մեջ խառնել։ Քսել սմբուկի շերտերի վրա, փաթաթել։