Բաժիններ՝

Շոգեխաշած կաղամբ՝ բոհեմական ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 2 կգ կաղամբ
  • 100 գ ապխտած բեկոն
  • 200 գ գլուխ սոխ
  • 60 գ բուսական յուղ
  • 2-2,5 թ.գ. աղ
  • 0,5 թ.գ. աղացած սև պղպեղ
  • 3 թ.գ. շաքարավազ
  • կես կիտրոնի հյութ
  • 1 թ.գ. գինձ (սերմեր) кориандр
  • 3-4 թ.գ. ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Սոխը մաքրեք, մանր խորանարդների ձևով կտրատեք: Բեկոնը խոշոր կտորներով կտրատեք:

Կաղամբը բարակ կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Խորը թավայի կամ հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք յուղը, ավելացրեք բեկոնն ու սոխը և տապակեք մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը:

Ավելացրեք կտրտած կաղամբը, խառնեք, թույլ կրակի վրա 30 րոպե շոգեխաշեք:

30 րոպեից ավելացրեք աղը, աղացած սև պղպեղը, գինձի սերմերը, շաքարավազը, կիտրոնի հյութն ու ալյուրը: Լավ խառնեք: Կաթսան կափարիչով ծածկեք, ևս 7-10 րոպե շոգախաշեք:

Պատրաստի շոգեխաշած կաղամբը լցրեք խորը ափսեի մեջ: Մատուցեք՝ որպես առանձին ուտեստ կամ որպես խավարտ մսով ուտեստին:

Տեսանյութեր

Լրահոս