Բաժիններ՝

Սոխով դասական պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 200 գ

2. Կարագ – 150 գ

3. Թթվասեր 20% – 100 գ

4. Սոդա – 0.5 թ/գ

5. Քացախ – 1 ճ/գ

6. Սոխ – 800 գ

7. Աղացած մշկընկույզ – 1 թ/գ

8. Աղ, սև պղպեղ

9. Ձիթայուղ – 4 ճ/գ

10. Ձու – 3 հատ

11. Թթվասեր 20% – 315 գ

12. Պարմեզան պանիր – 150 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և հունցել։ Ստացվում է շատ նուրբ և առաձգական խմոր, հեշտությամբ առանձնանում է թասից և ձեռքերից։

2. Սոխը բարակ կտրատել, համեմել աղով, պղպեղով և մշկընկույզով, բուսայուղով տապակել, մինչև փափկի:

3. Խմորը գրտնակել կամ ձեռքերով բացել, վրան լցնել սոխը:

4. Առանձին պատրաստել սոուսը՝ հարելով ձուն և թթվասերը։ Սոխի վրա լցնել սոուսը։ Պանիրը քերել և շաղ տալ պիրոգի վրա:

5. Պիրոգը թխել 200 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս