Լոլիկի չրի օգտագործման բաղադրատոմս․ այն համեղ է աղցանների մեջ
Բաղադրիչներ`
1. լոլիկներ
2. օրեգանո
3. սխտոր, ճզմած կամ քերած
4. չորացրած ռեհան
5. չորացրած ծիտրոն
Ձեթի մեջ պահելու համար`
1. թարմ կանաչ ռեհան
2. թարմ ծիտրոն
3. ձեթ
4. սխտոր
Պատրաստման եղանակը`
Լոլիկի չիրը լվանալ, կտրատել, քամել և թողնել չորանա։
Այնուհետև ապակյա տարայի մեջ հերթով՝ շերտերով, դասավորեք լոլիկը, մանրացրած սխտորը, օրեգանոն, ծիտրոնն ու ռեհանը։ Վերջում վրան ձեթ լցնել այնքան, մինչև լոլիկներին ծածկի։
Կափարիչով փակել տաևան, դնել սառնարանում։ Մի քանի օրից համերը կխառնվեն, որից հետո կարող եք օգտագործել աղցանների մեջ։