Նախուտեստային կեքս՝ խոզապուխտով, պանրով և ձիթապտղով:
Eggnog. շոտլանդական սրճային կոկտեյլ:
Մսաղացով աղալ սալորը, սխտորը և կծու պղպեղը: Խառնել, ավելացնել շաքարավազ, տոմատի մածուկ և աղ:
Ստացված զանգվածին ավելացնել չիլի պղպեղը և մանանեխը, կանաչին, համեմել աղով և պղպեղով: Լցնել ձիթայուղը: Լավ խառնել: Սոուսը պատրաստ է:
Շերտատած միսը լցնել թասի մեջ, ավելացնել աղ, սև պղպեղ և սոյայի սոուս, խառնել: Թողնել մոտ 10-12 րոպե:
Լոլիկն աղալ մսաղացով: Դդմիկները մաքրել, նույնպես աղալ: Հաջորդն աղալ քաղցր պղպեղը, դրանից հետո՝ գազարը: Սխտորը ճզմել:
Կաթսայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, սոխն ու սխտորը տապակել, մոտ 3-4 րոպե:
Ստացված զանգվածը 45-60 րոպեով դնել սառնարանը։ Այնուհետև գնդիկներ ձևավորել, թավալել մատչայի փոշու մեջ և կրկին դնել սառնարանը 30 րոպեով:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 սմ ուղղանկյուն կաղապարը յուղապատել:
Տանը պատրաստեք Տիկ-տոկի հիթ դարձած սուրճը
Պատրաստում ենք տնական մարմելադ առանց շաքարի:
Շոկոլադե մուս՝ պատրաստված ընդամենը մեկ բաղադրիչից:
Կարտոֆիլը և թռչնամիսը խորանարդաձև կտրատել, իսկ սոխը՝ օղակաձև: Գազարն անցկացնել մանր քերիչով: Բաղադրիչները լցնել խորը թասի մեջ, լավ խառնել, աղ և պղպեղ ցանել:
Մանրացրած պիստակը կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազի և սերուցքի հետ: Կաթսան դնել միջին կրակի վրա և եփել՝ անընդհատ խառնելով:
Ավանդական լայմով պիրոգը սովորաբար պատրաստվում է լայմի հյութով, կաթով և ձվի դեղնուցով: Բաղադրատոմսը, որը հիմա դարձել է նահանգի այցետոմսը, հորինվել է 19-րդ դարի 50-ական թվականներին:
Սպիտակաձավարի ուռչելուց հետո ավելացնել մանր քերած նարնջի կեղևը և շաքարավազը: Խառնել և թողնել մոտ 5 րոպե:
Տապակի մեջ մի փոքր բուսայուղ տաքացնել, լցնել սունկը և տապակել բարձր կրակի վրա 4-5 րոպե, ավելացնել ծովամթերքը, խառնել:
Հավի լյարդից և սրտից պատրաստված կոլոլակներ՝ բրնձով և պանրով:
Բուլղարական բանջարեղենային աղցան «Մանժո»:
Ահա այն մթերքները, որոնք պետք է շտապ օգտագործել ավելի երջանիկ դառնալու համար:
Թասի մեջ լցնել ֆարշը, ավելացնել ձուն, աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել նաև կանաչիները, պանիրը, համեմունքները, թթվասերը և ալյուրը: Լավ խառնել: Թողնել 20 րոպե:
Պնդուկը չոր տապակի մեջ տապակել մոտ 10 րոպե: Սառեցնել, մաքրել և բլենդերի օգնությամբ մանրացնել:
Կաղապարը յուղապատել և դնել սառը տեղում: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան:
Միսը շերտատել, մի փոքր տապակել: Սոխը կիսաշրջանաձև շերտատել և ավելացնել մսին:
Միսը խորանարդաձև կտրատել: Կտրատել նաև սոխը և սխտորը: Պղպեղից հեռացնել սերմերը և նույնպես խորանարդաձև կտրատել: Կտրատել նաև գազարը:
Պատրաստել խմորը: Ալյուրը խառնել փափուկ կարագի հետ, ձեռքով տրորել: Ավելացնել դրոժը, համեմունքները, շաքարավազը, աղը և խառնել: Ձվերը հարել կաթի հետ: Խառնուրդը լցնել թասի մեջ, ալյուրի և դրոժի հետ խառնել և խմոր հունցել: Խմորը ծածկել և 1 ժամ դնել տաք տեղում:
Սոխառած անել, վրա ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը, ջուրն ու համեմունքը և եփել։ Այնուհետև ավելացնել կտրատած փիփերթը և ճզմած սխտորը։
Երբ շատ եք ուզում գնալ Վրաստան. պատրաստում ենք աջարական խաչապուրի:
Բանանով թխվածք՝ Պահքի համար:
Կիրակնօրյա լավագույն նախաճաշը: