Բաժիններ՝

Շերտավոր խմորի պատրաստման հեշտ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

2 բաժակ ալյուր

1 թ/գ աղ

250 գ սառած կարագ

⅔ բաժակ սառույցով ջուր

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրն ու աղը լցնել մեծ ամանի մեջ, խառնել, 15 րոպե դնել սառնարան։

Ավելացնել քերած սառը կարագը, սառույցով ջուրը և հունցել խմոր։

Ծածկել սննդի տոպրակով, 30 րոպե թողնել սառնարանում։

Խմորը կիսել երկու մասի, ալյուր ցանել և գրտնակել։

Ծալել խմորը երեք շերտ։

Վրան կրկին թեթևակի ալյուր ցանել և ծալել 3 մաս շերտով, ծածկել սննդի տոպրակով, 1 ժամ դնել սառնարանում։

Շերտավոր խմորն արդեն պատրաստ է և կարող եք այն օգտագործել։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս