Ծաղկակաղամբը եռացնել աղ արած ջրում, քամել ջուրը, սառեցնել։ Մանրացնել բլենդերի մեջ, ավելացրեք հարած ձուն, ձիթապտղի յուղը, քերած պանիրն ու մանր կտրատած սխտորը։ Լցնել օսլան, կրկին հարել:
Ձուն պատառաքաղով խառնել կաթի հետ, ավելացնել աղ ու կանաչեղեն։
Շաքարավազը, կակաոն, աղը, մանրացրած ընկույզը և ալյուրը խառնել:
Փխրուն, նուրբ էկլեր՝ ելակով
Բանանով աղանդեր երեխաների համար:
Դդմիկով և հավով պիրոգ:
Հաճելի գույն, խրթխրթան սև հատիկներ, հյութալի, թարմացնող, թթու միջուկ… ժամանակն է այս ասիական միրգը հռչակել նախաճաշերի թագավոր՝ փափուկ կեղևի տակ թաքնված յուրահատուկ սննդային արժեքի համար:
Ավանդաբար, օգոստոսի կեսերին մեղվաբույծները գտնվում են մեղրի սեզոնի գագաթնակետին և սկսում են մեղր քամել:
Արագ նախուտեստ լավաշով և երշիկով:
Տապակի վրա յուղաթուղթ փռեք և ապագա բուլկիները պատրաստեք հենց այդտեղ: Խմորը կտրատել քառակուսիների և յուրաքանչյուր կտորի կենտրոնում դնել բարակ կտրատած խնձորի շերտեր:
Դդմիկն անցկացնել խոշոր քերիչով, համեմել աղով: Դդմիկներից քամել ավելորդ հյութը և խառնել մնացած բաղադրիչներին:
Ձուն և 1 ճ/գ շաքարավազը խառնել, ստացված զանգվածով պատել լավաշը, լցնել խնձորը, այնուհետև՝ ընկույզը: Ըստ ցանկության՝ կարելի է համեմել դարչինով:
Սոուսը պատրաստելու համար բոլոր բաղադրիչները խառնել և լցնել աղցանի վրա:
Ձուն և շաքարավազը հարել: Ավելացնել փափուկ կարագը:
Սոխը և սունկը տապակել, համեմել աղով և պղպեղով: Հավի խաշած միսը կտրատել և խառնել սնկին:
Լոլիկի չիրը լվանալ, կտրատել, քամել և թողնել չորանա։ Այնուհետև ապակյա տարայի մեջ հերթով՝ շերտերով, դասավորեք լոլիկը, մանրացրած սխտորը, օրեգանոն, ծիտրոնն ու ռեհանը։ Վերջում վրան ձեթ լցնել այնքան, մինչև լոլիկներին ծածկի։
Սերուցքային պանրով և կարմիր ձկով ռոլլեր:
Ամառային համեղ աղցան. կգնահատեն կծու ուտեստների սիրահարները:
Հանրաճանաչ հնդկական զովացուցիչ ըմպելիքը կարող է լինել ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի: Լասին պատրաստվում է մրգերով և համեմունքներով, իսկ հիմքը յոգուրտն է։
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և ցողել կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի յուղի և աղի սոուսով:
Սպիտակ հացը (հաց, բագետ, տոստ կամ սիբատա) կտրել և չորացնել տապակի մեջ:
Խմորը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և հունցել։ Ստացվում է շատ նուրբ և առաձգական խմոր, հեշտությամբ առանձնանում է թասից և ձեռքերից։
Ժելատինին ավելացնել կաթնաշոռը և սիրելի հատապտուղները:
Հացի վրա դնել ձմերուկի շերտը, պանիրը, ավելացնել ռուկոլայի տերևները: Ցողել բալզամիկ քացախով և շաղ տալ սոճու ընկույզները:
Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից։ Սպիտակուցները հարել, մինչև փրփրի, իսկ դեղնուցները խառնել ջրի հետ (1 դեղնուցին՝ 1 ճաշի գդալ)։
Հավի միսը կտրատել, ձեթի մեջ տապակել։ Տապակի միջից հավը հանել, նույն տապակի մեջ ավելացնել կտրատած 2 բաժակի չափով կաղամբը, քերած գազարը և ճզմած սխտորը, թեթևակի տապակել։
Չիփս, որը չի վնասի ձեր առողջությանը:
Սառը սուրճի բաղադրատոմս Ճամայկայից:
Կաթնաշոռային բլիթներ՝ պատրաստված հասանելի բաղադրիչներից:
Փափուկ կարագը, ճզմած սխտորը, կտրատած մաղադանոսը և պանր քերած պանիրը խառնել: