«Черетто Море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Սիդորովի բաղադրատոմսը:
Բելիգական վաֆլիների պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը:
Մարգարինը հալեցնել: Խմորին ավելացնել կաթնաշոռ, մարգարին, ձու, աղ, աղացած պնդուկ, քերած խնձոր: Լավ հունցել: Թողնել ևս 20 րոպե:
Ֆարշին ձու ավելացնել, լցնել նաև կաթը, փափուկ կարագը, համեմել աղով և պղպեղով: Լավ խառնել: Կարագի մի քանի խորանարդիկ տեղադրել ֆարշի մեջ, խառնել: Ֆարշը պետք է բավականին խոնավ լինի:
Առանձին տապակի մեջ լցնել միսը մարինադի հետ մասին և շոգեխաշել, մինչև վարդագունելը: Այնուհետև հեռացնել մարինադը:
Ընկղմվող բլենդերի օգնությամբ սոուսը դարձնել միասեռ: Դնել կրակին, եռացնել ևս 4 րոպե և լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ: Բանկաները փակել, շրջել, փաթաթել կտորով և թողնել, որ սառչի:
Ավելացնել մնացած բաղադրիչները՝ մանանեխը, սխտորը, պանիրը, վուստերյան սոուսը, անչոուսը, կիտրոնի հյութը և ձիթայուղը:
Պատրաստել մարինադ: Ջրին ավելացնել աղ, շաքարավազ, եռացնել, վերջում ավելացնել քացախ:
3 ժամ անց յուղաթուղթը հեռացնել, դանակը թրջել և կտրատել՝ ձևավորելով խորանարդիկներ: Խորանարդիկները թավալել կոկոսի քերուկի մեջ: Մարշմելոուն պատրաստ է:
Եթե պատրաստվում եք տնային խնջույք կազմակերպել, պատրաստեք այս խորտիկը, և բոլորը հիացած կլինեն:
Խնձորով և դարչինով բուլկիներ:
Կարևոր է ոչ միայն ուտեստի համը, այլ նաև տեսքը: Երբեմն վատ մատուցված ուտեստը կարող է փակել ախորժակը:
Նախաճաշ, որը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընդամենը 2 րոպե:
Հեղուկ մասը լցնել շշի մեջ և պահպանել սառնարանում՝ որպես համեմունք օգտագործելու համար: Պինդ մասը օգտագործել՝ որպես աջիկա: Այն նույնպես պետք է պահպանել սառնարանում:
Պատրաստել կաղապարը՝ այն պատելով յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել 4 շերտ: Մեկ շերտը թողնել փշրանքի համար:
Կեղևազրկել երկու հատ լայմ, հեռացնել նաև դառը սպիտակ շերտը: Մյուս երկու լայմերը թողնել կեղևով, կտրել միայն ծայրերը:
Փափուկ կարագը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին, նորից հարել, մինչև զանգվածը ստանա կրեմի տեսք:
Կրեմի համար հարել պանիրը, դեղնուցը և շաքարավազը: Ժելատինը դնել սառը ջրի մեջ: Սերուցքը հասցնել եռման և վերցնել կրակից: Սերուցքին ավելացնել քամած ժելատինը, շոկոլադը, խառնել: Խառնել սերուցքային և շոկոլադային կրեմները, ավելացնել լիկյորը և հարել:
Ներկայացնում ենք հայկական յուրահատուկ Քելեկյոշի (Քալակյոշ, Գալաճոշ և այլն)բաղադրատոմսը։ Այն հյուրասիրվում է մեծ խնջույքների ժամանակ, մատուցվում է չոր լավաշով` խաշի նման։
Դիետիկ և համեղ պաստա՝ դդմիկով և սերուցքային սոուսով:
Տորտիլաներ՝ պանրով:
Բաղադրատոմսով ELLE-ի հետ կիսվել է Eva ռեստորանի շեֆ-խոհարար Անդրեյ Կրասովը:
Ջեմը դնել կրակին, եփել: Սկզբում միջին կրակի վրա խյուսը հասցնել եռման, հետո կրակն իջեցնել և խառնելով եփել 10-15 րոպե: Պատրաստի ջեմը լցնել բանկաների մեջ, թողնել, որ սառչի, և պահպանել սառնարանում:
Սկզբում ձուն խառնել ալյուրի հետ և փշրանք ստանալ, հետո ավելացնել գոլ ջուրը և խմոր հունցել:
Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը, բուսայուղը և սոդան: Խառնուրդը դնել գոլորշու վրա, խառնելով եփել 10-12 րոպե: Վերցնել գոլորշու վրայից, մաղել ալյուրը, կակաոն և կապուչինոն: Խմորը պետք է լինի թթվասերի նման:
Մեկ գունդը գրտնակել կլոր տապակի չափով: Տապակը տաքացնել, շերտը տեղադրել տաք տապակի մեջ: Մեկ րոպե անց շերտը շրջել, թողնել ևս մեկ րոպե, հանել: Այդպես թխել բոլոր շերտերը: Եզրերը կտրել (զարդարելու համար):
Կաթը մի փոքր տաքացնել: Կարագը լրիվ հալեցնել: Ալյուրը խառնել կակաոյի հետ: Ավելացնել շաքարավազը և լավ խառնել: Ավելացնել ձուն և մի փոքր կաթ: Հարել:
Շերտերը պատրաստելու համար ջեռոցը տաքացնել մինչև 175 աստիճան: 22 սմ կլոր կաղապարը յուղապատել և ալյուր շաղ տալ:
Միսը տապակել, ավելացնել սոխը, տապակել։ Ավելացնել գազարը, պղպեղը և սխտորը, տապակել, մինչև փափկի։
Ոչ ալկոհոլային գլինտվեյն՝ ճաշարանների «Вай Мэ!» ցանցի կողմից: