Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով, խնձորը խորանարդաձև կտրատել, չամիչը թրջել: Հնդկաձավարը եփել, համեմել կարագով:
Կանաչ սոխը մանր կտրատել և ավելացնել բրոկկոլիին։ Ավելացնել պանիրն ու մայոնեզը, խառնել։
Լցնել լիկյորը, ապա՝ սուրճը: Թեյի գդալով սերուցքը լցնել այնպես, որ այն մնա խմիչքի մակերեսին։ Վրան քերած շոկոլադ ցանել ու անմիջապես մատուցել։
Բոլոր չոր բաղադրիչները խառնել բաժակի մեջ: Ավելացնել կարագը, տրորել և խառնել:
Բաղադրատոմսը՝ շեֆ-խոհարար Իրակլի Դունդուայի կողմից, Saperavi Café:
Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, ավելացնել ջուրը և հասցնել եռման աստիճանի։ Եռացնել 5 րոպե։ Անջատել կրակը, ստացված օշարակի մեջ ավելացնել անանուխը և թողնել սառչի։
Ազնվամորին լվանալ և չորացնել: Լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել, 30 մլ ջուր և դնել միջին կրակի վրա:
Այս պիրոգի հայրենիքը Անգլիան է՝ Մելտոն-Մոուբրեյ քաղաքը: Այս քաղաքը գտնվում է Լեսթերշիր կոմսությունում, որտեղ 1830-ական թվականներից սկսվել է հայտնի խոզի մսով պիրոգների պատրաստումը և վաճառքը:
Աշխարհի բնակչության մեծամասնությունն ամեն օր սուրճ է խմում։ Այս ըմպելիքը պատված է գաղտնիքներով ու առասպելներով և ունի երկար ու հետաքրքիր պատմություն։
Ավոկադոյով ապուր. վառ, հյութեղ և նուրբ:
Թեթև ընթրիք իտալական խոհանոցի սիրահարների համար
Լավագույն կոկտեյլը ընկերական երեկույթների համար
Հավի կրծքամիսը կտրատել, տապակել 5-6 րոպե։ Այնուհետև երկու մասի բաժանել չերրի լոլիկները, ավոկադոն շերտատել։ Մատուցվող ափսեի հատակին լցել հազարի տերևները, վրան՝ բոլոր բաղադրիչները, և ցողել ստացված սոուսով:
Վերցնել գարեջրի համար նախատեսված մեծ բաժակ: Բաժակի մեջ լցնել 3-5 կտոր սառույց:
Շոկոլադե շերտի վրա՝ կենտրոնում ևս, մի փոքր ավելացնել վանիլային զանգված: Մատուցելուց առաջ զարդարել ընկույզով և կակաոյով:
Մրգերը շերտատել: Ելակը բաժանել 4 մասի: Ցանկության դեպքում մրգերի վրա մի փոքր կոնյակ ցողել:
Խորը թասի մեջ խառնել ձուն, կաթը, քրքումը և աղը: Ավելացնել 1 թ/գ շաքարավազ: Լավ հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Կաթնաշոռը լցնել թասի մեջ, ավելացնել ձուն: Ավելացնել նաև շաքարավազը և ալյուրը: Կարելի է ավելացնել նաև վանիլին:
Ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել կոկոսի քերուկը, խառնել: Լցնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը, նորից խառնել:
Բաղադրատոմսը՝ շեֆ-հրուշակագործ Ալեքսեյ Լևինից:
Ամառը օրգանիզմը տոքսիններից մաքրելու լավագույն ժամանակն է։
«Черетто Море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Սիդորովի բաղադրատոմսը:
Պանրին ավելացնել կեֆիր, բուսայուղ, ձու, սխտոր, շաքարավազ, աղ և պղպեղ: Խառնել:
Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը՝ հունցել փափուկ կաթնաշոռային խմոր: Ծածկել սննդային թաղանթով և 2 ժամով դնել սառնարանը: Սառած խմորը բաժանել 2 մասի (2 շտրուդելի համար): Ծիրանը լվանալ, չորացնել, կիսել, կորիզները հեռացնել:
Մինի կեքսերի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 80 աստիճան:
Սուրճի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել, որ թրմվի:
Թևիկները լցնել մարինադի մեջ, լավ խառնել այնպես, որ յուրաքանչյուր թևիկ պատվի մարինադով: Թողնել թևիկները սենյակային ջերմաստիճանում 30-40 րոպե: Այդ ընթացքում խառնել 1-2 անգամ:
Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Ավելացնել շոկոլադային զանգվածին, խառնել:
եռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 կաղապարը յուղապատել:
Ելակով չիզքեյք՝ բաժակում. բաղադրատոմս, որը բոլորը կարող են կրկնել: