Բանանով թխվածք՝ Պահքի համար:
Կիրակնօրյա լավագույն նախաճաշը:
Ոսպը լավ լվանալ, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել երկու բաժակ ջուր, աղ ցանել, եփել, մինչև փափկելը:
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազը: Հասցնել եռման: Եռալուց 1 րոպե առաջ կրակն իջեցնել:
Թխելու համար նախատեսված 20 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի, մի փոքր էլ վերցնել՝ վրան շաղ տալու համար: Մի մասը տեղադրել կաղապարի հատակին, հարթեցնել: Վրան լցնել մոտ 2 ճ/գ կրեմ, հարթեցնել: Այդպիսով շերտ-շերտ ձևավորել տորթը, ծածկել ափսեով և պահել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
Վերցնել հավի երկու ազդր, հեռացնել կաշին, ոսկրահան անել: Ավելացնել նաև կրծքամիս: Միսը պետք է դառնա 900 գ: Աղալ հավի միսը՝ սոխի հետ միասին: Հացի վրա ջուր լցնել, թողնել 20 րոպե: Խառնել ֆարշը հացի հետ, նորից աղալ:
Փուդինգով և վանիլինով կաթը լավ խառնել և լցնել մյուսի մեջ: Թողնել կրակի վրա: Մոտ 5 րոպեի ընթացքում խառնուրդը պետք է եռա և պնդանա: Այդ պահին պետք է վերցնել կրակից, թողնել, որ սառչի, ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը:
իթապտղի յուղի մեջ 2 րոպե տապակել ցուկկինին և ծնեբեկը։ Ոլոռը եփել եռացրած ջրի մեջ, մինչև փափկի։
Տնական ֆասթֆուդ. համեղ և հեշտ պատրաստվող չիզբուրգեր:
Պաստայի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը:
Առանց շաքարավազի. պատրաստում ենք ֆրանսիական լավագույն նախաճաշը:
Երբ սերկևիլը մգանա, մի փոքր ջուր ավելացնել, կրակն իջեցնել ամենացածրի վրա, ծածկել կափարիչով և թողնել, որ շոգեխաշվի: Կարելի է ավելացնել 1 հատ կծու թարմ պղպեղ, իսկ ջրի փոխարեն մի փոքր սպիտակ գինի լցնել:
Հարթ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել չամիչը: Խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 40 րոպե:
Պատրաստել թթխմոր: Կաթը մեջ թասի մեջ տաքացնել մինչև 30 աստիճան: Ավելացնել շաքարավազը, խառնել, որպեսզի այն հալչի: Ավելացնել դրոժը, խառնել և թողնել 15 րոպե:
Ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և կտրատված կարագը խառնել, դանակի օգնությամբ վերածել փշուրի: Ավելացնել դեղնուցները և 2 ճ/գ ջուր, խմոր հունցել: Սառեցնել 1 ժամ:
Ջուր ավելացնել, ծածկել կափարիչով և շատ արագ հասցնել եռման: Վերցնել կափարիչը և եփել երեք րոպե: Դրանից հետո ելակը լցնել քամիչի մեջ, օշարակն առանձնացնել և սառեցնել:
Հարել այնքան ժամանակ, մինչև զանգվածը ստանա բացարձակ բաց գույն և բարձրանա մոտ 4-5 անգամ և կառուցվածքով նմանվի լավ հարած սպիտակուցի:
Պահոց հաց՝ սխտորով և կանաչիով:
Ընկույզը տրիպտոֆանի հարուստ աղբյուր է՝ ամինաթթու, որը նպաստում է առողջ քնի համար անհրաժեշտ սերատոնինի և մելատոնինի մակարդակների արտադրությանը:
Տնական ամենահամեղ թխվածքաբլիթները:
Եթե հոգնել եք հնդկաձավարից, փորձեք քինոայով այս ուտեստը:
Ամենապարզ և համեղ թխվածքը, որը կարելի է թխել հանգստյան օրերին:
Ելակի պտուղները հատապտուղ չեն համարվում, իսկ բանանը համարվում է:
Նախաճաշ, որի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 բաղադրիչ:
Կարագը մանրացնել շաքավազի հետ: Ավելացնել ձուն, կաթնաշոռը, կոկոսի քերուկը, լայմի հյութը: Հարել, մինչև միասեռ դառնալը:
Խմորի վրա լցնել միջուկը, հարթեցնել: Գրտնակել երկրորդ գունդը, դրանով ծածկել միջուկը, եզրերն ամրացնել: Պիրոգի վրա շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ:
Շաքարավազը, մեղրը և 75-80 մլ ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա: Օշարակ պատրաստել:
Դեղնուցը մի փոքր ջրի հետ պատառաքաղով հարել, քսել խմորին, թխել 25 րոպե, հետո ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 15 րոպե:
Սպիտակուցները հարել առանձին թասի մեջ: Շարունակելով հարել՝ մաս-մաս ավելացնել մնացած շաքարավազը: Պետք է ստացվի պինդ և փայլուն զանգված:
Սպանախը կտրատել, լցնել ամանի մեջ, ցողել բալզամիկ քացախով: Այնուհետև ավելացնել չերրի լոլիկները և տապակած ծովախեցգետինները: Խառնել: