Բաժիններ՝

Լոլիկով ապուր՝ Ջեյմի Օլիվերի բաղադրատոմսով

Բաղադրիչներ

1. Կարմիր սոխ – 100 գ

2. Չիլի պղպեղ – 1 հատ

3. Չիաբատա – 1 հատ

4. Սխտոր – 2 պճեղ

5. Ռեհան – 10 գ

6. Տոմատի պաստա – 700 գ

7. Ձիթապտղի յուղ – 10 գ

8. Աղ – 2 գ

9. Աղացած պղպեղ – 1 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սոխը խորանարդաձև կտրատել և ձիթապտղի յուղով կաթսայի մեջ թեթև տապակել։ Ռեհանի տերևներն առանձնացնել ցողուններից, ցողունները մանր կտրատել և ավելացնել սոխին, այնուհետև լցնել աղացած սխտորը։

2. Երբ սոխը, սխտորը և ռեհանը տապակվեն, վրան լցնել լոլիկի պաստան և մանրակրկիտ խառնել։ Թողնել, որ ապուրը մի փոքր եփվի, ապա ավելացնել ռեհանի տերևները և շարունակել եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 15-20 րոպե։ Վերջում ավելացնել չիլի պղպեղ:

3. Կրուտոններ պատրաստելու համար չիաբատան մանր խորանարդիկների կտրատել, ցողել ձիթապտղի յուղով և դնել ջեռոցը 5 րոպե: Երբ կրուտոնները պատրաստ լինեն, ավելացնել ապուրին և եփել ևս 2-3 րոպե:

4. Մատուցելիս ցողել ձիթապտղի յուղով և զարդարել ռեհանի տերևներով։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս