Բաժիններ՝

Ինչպես պատրաստել իսկական պանրային ֆոնդյու

Բաղադրիչներ

1. Գրյուեր պանիր – 250 գ

2. Էմենտալ պանիր – 100 գ

3. Չոր սպիտակ գինի – 150 մլ

4. Բալի կոնյակ – 1 ճ/գ

5. Կիտրոնի հյութ – 0.5 թ/գ

6. Օսլա – 1 ճ/գ

7. Սխտոր – 1 պճեղ

8. Մշկընկույզ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

1. Ֆոնդյուի համար նախատեսված կաթսայի ներսը պատել սխտորով (ընտրել հաստ հատակով կաթսա)։ Խոշոր քերիչով անցկացրած պանիրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա։

2. Ավելացնել գինին, կիտրոնի հյութը և եգիպտացորենի օսլան, խառնել փայտե գդալով, մինչև պանիրը հալվի։ Այնուհետև ավելացնել բալի կոնյակը, մշկընկույզն ու պղպեղը: Կրակին թողնել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

3. Սոուսը պատրաստ է: Կարելի է մատուցել պանրի կտորների կամ բանջարեղենի հետ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս