Առողջ նախաճաշ ամբողջ ընտանիքի համար:
Բիսկվիթի համար ձվերը հարել շաքարավազի հետ: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը:
Ինչպե՞ս տանը պատրաստել աներևակայելի համեղ և առողջարար գազարի հումուս:
Խորը թասի մեջ խառնել կրծքամիսը, ձուն, վարունգը, պանիրը և սոխը, ավելացնել 2-3 ճ/գ մայոնեզ:
Ընկույզը մանրացնել, խառնել սխտորի հետ: Սխտորով ընկույզը ավելացնել քացախ և ձիթայուղի զանգվածին:
Կտրատել միսը, սոխը, համեմը, բուլղարական և կծու պղպեղները:
Խմորը հունցել 2-3 րոպե: Տեղավորել թասի մեջ, վրան ձիթայուղ քսել: Թասը ծածկել թաղանթով և 40-60 րոպե դնել տաք տեղում, քանի խմորը չի մեծացել 2 անգամ: Կարելի է դնել 50 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, այդպես ավելի արագ կբարձրանա:
Ստացված խմորից ընկույզի չափի գնդիկներ ձևավորել: Թխման համար նախատեսված տապակը պատել յուղաթղթով, գնդիկները շարել վրան: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Սառեցնել, մատուցել:
Թխման համար նախատեսված կաղապարը պատել յուղաթղթով: Լցնել ամբողջ զանգվածը, հարթեցնել: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Դեռ տաք վիճակում թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Սառեցնել, մատուցել թեյի հետ:
Կաղամարի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 2 րոպե: Այնուհետև լավ մաքրել, լվանալ հոսող ջրի տակ: Օղակաձև կտրատել:
Դդմիկով և այծի պանրով աղցան:
Wanderlust կայքը անդրադարձել է հայկական խոհանոցին՝ գրելով. «Հագեցնող, համեղ և ամենաթարմ բաղադրիչներից պատրաստված հայկական խոհանոցը փոխառել է առևտրականների և նվաճողների համերը՝ ստեղծելու իր յուրահատուկ համը…»:
Չնայած խիստ սահմանափակումներին, անձնական խոհարարի և սննդաբանի առկայությանը, Եղիսաբեթ II-ը դեմ չէ ինքնուրույն պատրաստելուն: Նա իր սիրելի բաղադրատոմսով կիսվել է ԱՄՆ նախագահ Դուայթ Էյզենհաուերի հետ 1961 թվականին՝ Բալմորալ ամրոց կատարած նրա այցելությունից հետո:
Ֆրանսիական բաղադրատոմս, որը կօգնի տապակած հավը վերածել գլուխգործոցի:
Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ֆարշից կոտլետներ ձևավորել և տապակել 2-3-ական րոպե յուրաքանչյուր կողմից: Մատուցել բանջարեղենի հետ:
Պաքսիմատը մանրացնել, ավելացնել նուշը, հալեցրած կարագը, շաքարավազը և լիմոնչելլոն: Խառնել: Հանվող եզրերով կաղապարը պատել յուղաթղթով, կողերին կարագ քսել: Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ:
Կարագը խորանարդաձև կտրատել և մեկ-մեկ ավելացնել շաքարավազին: Հենց եզրերում շաքարավազը սկսի մգանալ, խառնել գդալով: Վերցնել կրակից:
Խոզի ազդրը՝ առանց կաշին հեռացնելու, լավ լվանալ: Դնել թասի մեջ, վրան սառը ջուր լցնել, թողնել 1 ժամ:
Աղցան, որը կստեղծի գարնանային տրամադրություն
Իտալիայում սրա մասին չեն էլ լսել: Ավանդական Կարբոնարան պատրաստում են ձվով և բեկոնոն, իսկ վրան լցնում են պանիր «Պեկորին», այլ ոչ թե պարմեզան:
Ծնեբեկի սեզոնը բացված է. ավանդաբար, ապրիլի կեսերից մինչև հունիսի վերջ, ֆրանսիական բանջարեղենի բոլոր շուկաները լցված են բոլոր գույների և չափերի այս համեղ բանջարեղենով:
Իռլանդական խոհանոցը պարզ է և սննդարար, հարուստ՝ մսով, ձկով, ընկույզով և վայրի հատապտուղներով:
Ձուն հարել շաքարավազի և հալեցրած կարագի հետ: Ավելացնել թանը և նորից լավ խառնել:
Ավոկադոն և տանձը լցնել թասի մեջ, ավելացնել լայմի հյութը: Ավելացնել նաև տապակած ընկույզը:
Տապակած լյարդը տեղափոխել բալով տապակի մեջ և միասին շոգեխաշել ևս 10 րոպե: Ավելացնել սոյայի սոուսը, մեղրը, աղը և պղպեղը: Մատուցել տաք վիճակում:
Ավելացնել նաև վանիլինը և դարչինը, նորից խառնել: Այնուհետև լցնել ալյուրը, վերջում՝ քերած շոկոլադը և կիտրոնի հյութով հանգցրած սոդան: Նորից խառնել:
Դեռ գոլ վիճակում գտնվող թխվածքաբլիթների տակի մասին ջեմ քսել և երկու թխվածքաբլիթ կպցնել իրար: Վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Բլենդերի մեջ լցնել ընկույզը, սոխն ու սխտորը, խորոված պղպեղը, համեմունքները, աղը և ավելացնել մի փոքր կիտրոնի հյութ:
Մաղադանոսը լվանալ, սոխը և սխտորը մաքրել, մանրացնել: Սունկը խորանարդաձև կտրատել, պանիրն անցկացնել խոշոր քերիչով:
Լիմոնչելլո. շատ համեղ իտալական լիկյոր: