Երկու կողմից ձուկը տապակելուց հետո տապակը վերցնել կրակի վրայից, լցնել 200-300 մլ ջուր: Այնուհետև թափել ջուրը:
Ձուն դնել տորտիլայի վրա, ավելացնել լոբին և քերած պանիր շաղ տալ:
Ափսեի մեջ լցնել վարսակի փաթիլները, ավելացնել մեղրը և 150 մլ եռացրած ջուր լցնել: Թողնել թրմվի 3-5 րոպե:
Կարտոֆիլը լվանալ, վրան քսել ձեթ, աղ, դասավորել տապակի մեջ, եփել ջեռոցում 210°–ում՝ 50–55 րոպե, մինչև պատառաքաղով հեշտ ծակվի։
Ամառային լավագույն աղանդերը:
Կրեմ-ապուր ծաղկակաղամբով:
Ամառային աղցանի պատրաստման ամենահետաքրքիր տարբերակը:
Կաթնային և ձվային զանգվածները խառնել: Լցնել կաղապարների մեջ: Կաղապարները դնել թխման խորը տապակի մեջ:
Բրյուսելյան կաղամբները լցնել աղ արած ջրի մեջ: Եփել 8-10 րոպե:
Սխտորն ու սոխը մանր կտրատել, միսը կտրատել խոշոր խորանարդաձև, սունկը շերտատել։ Ամբողջը միասին տապակել բուսայուղով:
Ծաղկակաղամբը եռացնել աղ արած ջրում, քամել ջուրը, սառեցնել։ Մանրացնել բլենդերի մեջ, ավելացրեք հարած ձուն, ձիթապտղի յուղը, քերած պանիրն ու մանր կտրատած սխտորը։ Լցնել օսլան, կրկին հարել:
Ձուն պատառաքաղով խառնել կաթի հետ, ավելացնել աղ ու կանաչեղեն։
Շաքարավազը, կակաոն, աղը, մանրացրած ընկույզը և ալյուրը խառնել:
Փխրուն, նուրբ էկլեր՝ ելակով
Բանանով աղանդեր երեխաների համար:
Դդմիկով և հավով պիրոգ:
Հաճելի գույն, խրթխրթան սև հատիկներ, հյութալի, թարմացնող, թթու միջուկ… ժամանակն է այս ասիական միրգը հռչակել նախաճաշերի թագավոր՝ փափուկ կեղևի տակ թաքնված յուրահատուկ սննդային արժեքի համար:
Ավանդաբար, օգոստոսի կեսերին մեղվաբույծները գտնվում են մեղրի սեզոնի գագաթնակետին և սկսում են մեղր քամել:
Արագ նախուտեստ լավաշով և երշիկով:
Տապակի վրա յուղաթուղթ փռեք և ապագա բուլկիները պատրաստեք հենց այդտեղ: Խմորը կտրատել քառակուսիների և յուրաքանչյուր կտորի կենտրոնում դնել բարակ կտրատած խնձորի շերտեր:
Դդմիկն անցկացնել խոշոր քերիչով, համեմել աղով: Դդմիկներից քամել ավելորդ հյութը և խառնել մնացած բաղադրիչներին:
Ձուն և 1 ճ/գ շաքարավազը խառնել, ստացված զանգվածով պատել լավաշը, լցնել խնձորը, այնուհետև՝ ընկույզը: Ըստ ցանկության՝ կարելի է համեմել դարչինով:
Սոուսը պատրաստելու համար բոլոր բաղադրիչները խառնել և լցնել աղցանի վրա:
Ձուն և շաքարավազը հարել: Ավելացնել փափուկ կարագը:
Սոխը և սունկը տապակել, համեմել աղով և պղպեղով: Հավի խաշած միսը կտրատել և խառնել սնկին:
Լոլիկի չիրը լվանալ, կտրատել, քամել և թողնել չորանա։ Այնուհետև ապակյա տարայի մեջ հերթով՝ շերտերով, դասավորեք լոլիկը, մանրացրած սխտորը, օրեգանոն, ծիտրոնն ու ռեհանը։ Վերջում վրան ձեթ լցնել այնքան, մինչև լոլիկներին ծածկի։
Սերուցքային պանրով և կարմիր ձկով ռոլլեր:
Ամառային համեղ աղցան. կգնահատեն կծու ուտեստների սիրահարները:
Հանրաճանաչ հնդկական զովացուցիչ ըմպելիքը կարող է լինել ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի: Լասին պատրաստվում է մրգերով և համեմունքներով, իսկ հիմքը յոգուրտն է։
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և ցողել կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի յուղի և աղի սոուսով: