Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցից, հարել, երբ փրփրի ավելացնել կիտրոնի հյութը։
Եթե չեք ցանկանում գնել բարձրորակ կենցաղային քիմիական նյութեր կամ այդ պահին չունեք, ապա կարող եք ինքներդ պատրաստել արդյունավետ միջոց, որը հիանալի մաքրում է յուղի շերտը կահույքի և մյուս մակերեսների վրայից։
Մեծ կաթսայի մեջ բուսական յուղ լցնել, ավելացնել շոգեխարշած միսը՝ աղով, տապակել և ավելացնել 2 ճ/գ ալյուրը։ Միսը կարմրելուց հետո այն հանել կաթսայից։
Հավը բացել մեջտեղից և թակել, ավելացնել համեմունքները, թողնել կես ժամ։
Գազարը մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով: Մաղադանոսը մանր կտրատել։
Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել բուսայուղն ու տապակել հավի կտորները, շարել ափսեի մեջ։
Կատարյալ ռեստորանման սթեյք պատրաստելու համար դուք պետք է ընտրեք միս, որը մոտենում է իր պիտանելիության ժամկետին: Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Drinks@Dinners ռեստորանի շեֆ-խոհարար Եվգենի Միխայլովը։
Բոլոր բաղադրիչները խառնել, կեքսի համար նախատեսված տարային բուսայուղ քսել և խմորը լցնել մեջը։
Սմբուկը կտրատել և դնել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում մինչև դարչնագույն դառնալը։
Տավարի միսը կտրատել փոքր կտորների, սոխը՝ կիսալուսնաձև: Կարագի կեսը կաթսայի մեջ տաքացնել և միսը տապակել՝ մինչը կարմրելը։
Կարտոֆիլի պյուրեն, կտրատած հավի միսը, ապխտած խոզապուխտը, մանրացրած կանաչին և 1 ձուն և համեմունքները խառնել և պատրաստել փոքրիկ գնդիկներ։
Միսը լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչով, կտրատել խորանարդաձև։ Սունկը լվանալ, կտրատել։
Հեռացնել չիլի պղպեղի սերմերը, կտրել կես օղակներով, ինչպես սոխը: Սխտորն անցկացնել քերիչով, կանաչին մանր կտրատել։
Սերկևիլը լվանալ, հեռացնել միջուկը կտրատել երկարավուն կտորների։
Լոբին լցնել ջրով տարայի մեջ և թողնել ամբողջ գիշեր։ Առավոտյան նորից լվանալ և մարմանդ կրակի վրա եփել արգանակի մեջ:
Ձուն հարել շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ, ավեալացնել վանիլային շաքարավազ և նորից հարել։
Հավի կտորները դասավորել փայտիկների վրա՝ կտորների միջև թողնելով մի փոքր տարածություն, վրան քսել բուսայուղ։
Ձվի սպիտակուցը հարել մինչև փրփրելը, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը, ապա հարած դեղնուցը, հարած կարագը, թթվասերը` սոդայով և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր, բաժանել 2 գնդի:
Միսը լվանալ, ջուրը քամել, գազարը և սխտորը կտրատել։ Մսի վրա ճեղքեր անել և մեջը դնել գազարն ու սխտորը։
Սմբուկը երկայնքով կիսել, ապա կտրատել մոտ 1 սմ հաստությամբ։
Բլղուրը լվանալ, ավելացնել 2,5 բաճակ ջուր, դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, անջատել, ծածկել կափարիչով, թողնել մնա, մինչև ուռչի։
1 սոխը մանր կտրատել, ավելացնել մսին, այնուհետև ավելացնել բրինձը, խմելի սունելին, աղն ու պղպեղը։
Ամանորյա աղցանների համար ձվերը պետք է դնել գրեթե եռման ջրի մեջ և եփել ոչ ավելի, քան ութ րոպե, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ ասել է խոհարար Ալեքսանդր Բելկովիչը։ Երեկոյան Մոսկվային տված հարցազրույցում նա առաջարկել է տոնական սեղանի համար ձվերը եփելու ճիշտ տարբերակը։
Օշարակի համար նախատեսված բոլոր բաղադրամասերը դնել կաթսայի մեջ, լցնել 250 մլ ջուր, խառնել, եռացնել։
Սպագետին եփել։ Մանր կտրատել սխտորը, թեթև տապակել բուսայուղի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել սերուցքը, թողնել եռա։ Ավելացնել քերած պանիր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։ Ցածր կրակի վրա եփել, խառնել։
Պաքսիմատը խառնել համեմունքների հետ, այնուհետև հավի բդիկները թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ այնուհետ պաքսիմատի։
Գառան միսը մանր կտրատել, լցնել տապակի մեջ։ Ավելացնել կտրատած սոխը, և տապակի մեջ լցնել այնքան ջուր, որ ծածկի զանգվածը։
Սոխը, սխտորը և լոլիկը (առանց կեղևի) մանր կտրատել։ Ձիթայուղի մեջև տապակել սոխն ու սխտորը, ավելացնել լոլիկը, տապակել 5-7 րոպե։
Բրիտանական թագավորական ընտանիքում Սուրբ Ծնունդն ավանդույթների շարք է։
Խնձորների վրա հալեցրած կարագ քսել և շաքարավազ ցանել՝ կարամելացնելու համար: Կարկանդակը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել, մինչև դարչնագունի։