Սպագետին եփել։ Մանր կտրատել սխտորը, թեթև տապակել բուսայուղի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել սերուցքը, թողնել եռա։ Ավելացնել քերած պանիր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։ Ցածր կրակի վրա եփել, խառնել։
Պաքսիմատը խառնել համեմունքների հետ, այնուհետև հավի բդիկները թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ այնուհետ պաքսիմատի։
Գառան միսը մանր կտրատել, լցնել տապակի մեջ։ Ավելացնել կտրատած սոխը, և տապակի մեջ լցնել այնքան ջուր, որ ծածկի զանգվածը։
Սոխը, սխտորը և լոլիկը (առանց կեղևի) մանր կտրատել։ Ձիթայուղի մեջև տապակել սոխն ու սխտորը, ավելացնել լոլիկը, տապակել 5-7 րոպե։
Բրիտանական թագավորական ընտանիքում Սուրբ Ծնունդն ավանդույթների շարք է։
Խնձորների վրա հալեցրած կարագ քսել և շաքարավազ ցանել՝ կարամելացնելու համար: Կարկանդակը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել, մինչև դարչնագունի։
Թխելու համար նախատեսված կաղապարը պատել յուղով և թեթևակի ալյուր շաղ տալ։ Խմորը գրտնակել, մասերի բաժանել և դնել կաղապարների մեջ։
Մեր սիրելի ամանորյա աղցանի այս տարբերակն ամենաառողջարարն է։ Այն չի պարունակում միս և թռչնամիս, փոխարենը՝ պարտադիր է սունկը։
Խաշած բանջարեղենը մաքրել, քերել առանձին ամանների մեջ։ Ձևամանի օգնությամբ մատուցվող ափսեի մեջ սկզբում լցնել կարտոֆիլը, տարածել, հարթեցնել, ավելացնել սոխն ու ծովատառեխը, տարածել, հաջորդ շերտը լցնել գազարը, ապա` մայոնեզը, ապա` բազուկը։
Ցուրտ եղանակին հնարավոր չէ պատկերացնել ավելի լավ բան, քան տաք ծածկովն ու լավ ֆիլմ՝ տաք ըմպելիքի ընկերակցությամբ: Լավագույն տարբերակը նախատոնական օրերին գլինտվեյնն է: Կիսվում ենք ամենաամանորյա ըմպելիքի 3 ամենահետաքրքիր բաղադրատոմսերով:
Ինչ պատրաստել պահածոյացված թունա ձկից:
Հնդկական խոհանոցից ոգեշնչված ուտեստ։ Նման յոգուրտը կարելի է մատուցել ոչ միայն նախաճաշին, այլ նաև որպես աղանդեր:
Իրար կողքի շարել բեկոնի 4 շերտ, վրան հավի կրծքամիս դնել: Կրծքամսի վրա ստացված միջուկից տարածել, ռուլետի նման փաթաթել։ Ծածկել բեկոնով։
Նախ պատրաստել միջուկը՝ խառնել ընդեղենը, ավելացնել սոխառածը, թահինն ու համեմունքը, թողնել սառչի։
Պատրաստի հավի փափկամիսը, բանջարեղենը, լոբին ու կանաչեղենը լցնել լավաշի կամ պիտայի վրա և կիսով չափ ծալել:
Սպանախին ավելացնել սերուցքը, պանիրը, խառնել և եփել 2-3 րոպե։
Ռուս լրագրող և Ռուսաստանի գլխավոր գուրմաններից մեկի՝ Ալյոնա Դոլեցկայայի կարծիքով՝ հացն ու ձուն սկիզբն են, այդ իսկ պատճառով նա սիրում է իր օրը սկսել դրանցով։ Ալյոնան շատ է սիրում խաշած ձու, որ հիանալի լրացնում է առավոտյան սենդվիչները:
Մատուցելիս հավի թափանցիկ արգանակը լցնել ամանների մեջ, պղպեղ ցանել և շաղ տալ մանր կտրատած կանաչիներ:
Առանձին ամանների մեջ խառնել աղցանի և սոուսի բաղադրիչները, միացնել, խառնել, մատուցել։
«Խուրմա» լատիներեն նշանակում է «աստվածների սնունդ», և դա զարմանալի չէ:
Նախաճաշի 3 բաղադրատոմս անշտապ հանգստյան օրերի համար:
Գունեղ, սեզոնային ուտեստ՝ թարմ բանջարեղենով. սա հիանալի տարբերակ է թեթև ճաշի կամ ընթրիքի համար:
Մանդարինի կոնֆիտյուրով շոկոլադե ֆոնդանի բաղադրատոմսը՝ Beer Pairing ռեստորանի շեֆ-խոհարար Սերգեյ Գորյունովից:
Սոխը կիսաօղակների կտրատել: Մեծ կաթսայի մեջ կարագ և բուսայուղ լցնել, դնել կրակին, զանգվածը հասցնել եռման։ Եռալուց հետո կրակն ուժեղացնել և ավելացնել սոխը, տապակել։
Բանջարեղենով սամոսաների բաղադրատոմսը՝ Tajj Mahal ռեստորանի շեֆ-խոհարարի կողմից:
Խմորիչը խառնել գոլ (ոչ տաք) կաթի հետ և թողնել 5 րոպե տաք տեղում, մինչև խմորիչը սկսի փրփրել։
Շոկոլադով և նուշով բրաունի:
Հելոուինն ավարտվեց, բայց դդմի սեզոնը շարունակվում է: Շարունակում ենք ճաշատեսակներ պատրաստել ամենաաշնանային բանջարեղենից։ Այս անգամ փորձում ենք դդումի հաց:
Թոստերը, թերևս, առավոտյան նախաճաշի ամենասիրելի տարբերակն են շատերի համար: Elle.ru-ն հավաքել է երեք ոչ սովորական, համեղ և առողջարար տարբերակ։
Փլավն ազգային ուզբեկական ուտեստ է, որը սիրում են շատերը, բայց ոչ բոլորն են պատրաստ մի քանի ժամ տրամադրել այն ավանդական բաղադրատոմսով պատրաստելու համար: