Ասիական ընթրիք. սպագետի միքս՝ արևելյան սոուսով
Գունեղ, սեզոնային ուտեստ՝ թարմ բանջարեղենով. սա հիանալի տարբերակ է թեթև ճաշի կամ ընթրիքի համար: Դդմի և սմբուկի վրա հիմնված սպագետին հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով: Այս հյութեղ ուտեստը կուրախացնի առողջ սննդակարգի բոլոր սիրահարներին։ Բացի այդ, այն հարմար է նաև վեգանների համար։
Բաղադրիչներ
1. Թարմ դդում – 100 գ
2. Գանգուր կաղամբ (Кейл) – 20 գ
3. Թարմ դդմիկ – 50 գ
4. Դդմի սերմեր
Սոուսի համար
1. Կարմիր սոխ – 10 գ
2. Գազար – 10 գ
3. Սոյայի սոուս – 10 մլ
4. Արտիճուկի օշարակ – 5 մլ
5. Կիտրոնի հյութ – 1 մլ
6. Ձիթապտղի յուղ – 15 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Դդումը մաքրել, սերմերը հեռացնել:
2. Դդումը և դդմիկը անցկացնել էքստրուդերի կամ բանջարեղենի կտրիչի միջով:
3. Կաղամբը կամայականորեն կտրատել, խառնել բոլոր բաղադրիչները:
4. Սոխն ու գազարը մաքրել, մանր կտրատել, բլենդերի մեջ հարել սոուսի մնացած բաղադրիչների հետ, լցնել աղցանի վրա։
5. Զարդարել դդմի սերմերով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը