Աղցանի և սոուսի բաղադրիչները խառնել առանձին ամանների մեջ և մատուցել։
Ամբողջ աշխարհի տեղական խոհանոցի, ավանդական ռեստորանների և բնագիր բաղադրատոմսերի հանրաճանաչ Tasteatlas հանրագիտարանի նրբահացերի վարկանիշի 100 լավագույնների շարքում՝ 100 Best Rated Flatbreads in the World, տեղ են գտել երեք հայկական հացեր՝ ժենգյալով հացը (69-րդ) տեղ, մատնաքաշը (62 տեղ) և լավաշը (9-րդ տեղ)։
Ձուն խաշել (եռալուց հետո եփել 10 րոպե), դեղնուցն առանձնացնել, լավ տրորել։ Կարագը մի փոքր տաքացնել (չպետք է հալվի, պետք է շատ փափուկ լինի) և ավելացնել շաքարավազը և դեղնուցը, լավ տրորել։ Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել գդալով։
Սոխը ձիթայուղի մեջ տապակել, այնուհետև ավելացնել լոլիկի մածուկը, տապակել։ Ավելացնել լոբին, սիսեռը, ոսպը և բլղուրը։ Մի փոքր տապակել, աղ ու պղպեղ անել, ավեացնել չրերը։ Վերջում ավելացնել կանաչիները։
Գրաֆինի մեջ կիսով չափ սառույց լցնել, վրան ավելացնել կտրատած կիտրոնները։ Առանձին ամանի մեջ խառնել կիտրոնի հյութը, խտացրած կաթն ու շաքարավազը, խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Լցնել գրաֆինի մեջ, ավելացնել ջուրը, խառնել և անմիջապես մատուցել։
Սմբուկները կլոր-կլոր կտրատել և աղ անել, թողնել 15 րոպե, անձեռոցիկով չորացնել։
Սոուսի համար առանձին ամանի մեջ լավ խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները։
Արգանակի համար բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ եփել։
Հավի միսը կտրատել խորանարդիկների, ավելացնել մարինադի բաղադրիչները, մարինացնել, թողնել մնա 10 րոպե։ Առանձին խառնել Քունգ Պաո սոուսի բաղադրիչները։ Տապակել հավը ձեթով, հանել թավայից, ավելացնել կրկին ձեթ, պղպեղները, սխտորը, իմբիրը և չիլի պղպեղը։ Խառնել և տապակել մոտ 4 րոպե։
Միսը ձեթով տապակել, ավելացնել համեմունքները, տապակել։ Ավելացնել եղեգնաշաքարը, 2 ճ/գ սոյայի սոուսը, ձեթը։
1 թեյի գդալ աղը լցնել տարայի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկ և մանր կտրատած սխտոր։ Ստացված զանգվածը լավ խառնել։
Թույլ կրակի վրա հալեցնել կարագը,կամաց-կամաց ավելացնելով ալյուրը՝ անդադար խառնեք մոտավորապես 30 րոպե։
Ոլոռը լվանալ, մեկ ժամ թրջել սառը ջրում։ Կարտոֆիլը կտրատել խորանարդաձև։
Հայտնաբերվել են ամենաարտասովոր ուտեստները, որոնց համտեսելու համար արժե մեկնել Ռուսաստան, հայտնում է Tutu-ն։
Մեծ կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, միաժամանակ կաթը առանձին ամանի մեջ դնել գազօջախին, լավ տաքացնել, բայց չեռացնել։
Չորացրած ծիրանը, չամիչը և սալորաչիրը 15 րոպե թողնել տաք ջրի մեջ, այնուհետև քամել և մանր կտրատել։
5 ձվի դեղնուցը լավ հարել 2 ճ/գ շաքարավազով, խառնելով ավելացնել 2 ճ/գ հալած յուղ, մի պտղունց աղ, 0,5 թ/գ լիմոնի աղ և 3 բաժակ գոլ ջուր (ջուրը լցնելիս անընդհատ պետք է խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան):
Ձվի սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնել, սպիտակուցը մի պտղունց աղով լավ հարել:
Կարագը հալեցրեք տապակի մեջ, սերուցքը ցնել հալած կարագի վրա, ավելացնել քերած պանիրը և շարունակել պահել միջին ջերմության վրա՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
Հավի միսը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը և շարունակել տապակել ևս 7 րոպե, որպեսզի սոխը կարմրի։
Սոխը և սալորաչիրը կտրատել։ Սուլուգունին շերտերով կտրատել, իսկ չոր պանիրը քերել քերիչով։
Մեծ կաթսայի մեջ լցնել ձիթապտղի յուղը, դնել միջին կրակի վրա և ավելացնել սոխը, սխտորը և գազարի կեսը՝ անցկացրած քերիչով:
1.5 բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել խմորիչը, ալյուրի կեսը, լավ հունցել, ծածկել և դնել խմորը տաք տեղում: Երբ խմորը 2 անգամ աճի, ավելացնել աղ, ձվի դեղնուցները (1 հատը թողնել թխելուց առաջ վրան քսելու համար), շաքարավազով և վանիլինով հարած կարագը, խառնել այդ ամենը, ավելացնել լավ հարած ձվի սպիտակուցները և մնացած ալյուրը: Խմորը ծածկել և նորից դնել տաք տեղ: Երբ այն աճի 2 անգամ, ավելացնել չամիչը, մանր կտրատված չիրը և նուշը: Այս բոլորը լավ խառնել, տեղավորել կաղապարների մեջ և թխել 34-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Մեծ, խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազ և աղ, ավելացնել տաք կաթ և հալեցրած կարագ: Խառնել:
Սունկը լվանալ, նախընտրելի է լինեն մանր չափերի, որպեսզի կտրատելու անհրաժեշտություն չլինի։
Մեծ կաթսայի մեջ մակարոնը կիսաեփ անել, աղ անել, հանել ջրից և անմիջապես ցողել սառը ջրով, ավելացնել ծիթապտղի յուղն ու մի կողմ դնել։
Հավի լյարդը և նեխուրը կտրատել։ Կարագը և բուսական յուղը տապակի մեջ տաքացնել, լյարդն ու նեխուրը տապակել, աղ անել։
«Խանումը» պետք է եփել շոգեկաթսայում, հակառալ դեպքում ստիպված կլինեք օգտագործել սովորական ջրով լցված կաթսա, որի մեջ մետաղյա ցանց պետք է դնել: Այդ դեպքում պատրաստի ռուլետը պետք է դնել ջուրը եռալուց հետո, ու եփել փակ կափարիչով։ Պատրաստման համար կպահանջվի 20-ից 40 րոպե՝ կախված ռուլետի հաստությունից և միջուկից։
Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղը, խմորիչը և ալյուրի մեջտեղում փոս անել, լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:
Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով, խմորի կես հատվածի վրա տոմատի մածուկ քսեք և լցրեք միջուկը, վրան ծաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։