Պանրին ավելացնել կեֆիր, բուսայուղ, ձու, սխտոր, շաքարավազ, աղ և պղպեղ: Խառնել:
Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը՝ հունցել փափուկ կաթնաշոռային խմոր: Ծածկել սննդային թաղանթով և 2 ժամով դնել սառնարանը: Սառած խմորը բաժանել 2 մասի (2 շտրուդելի համար): Ծիրանը լվանալ, չորացնել, կիսել, կորիզները հեռացնել:
Մինի կեքսերի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 80 աստիճան:
Սուրճի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել, որ թրմվի:
Թևիկները լցնել մարինադի մեջ, լավ խառնել այնպես, որ յուրաքանչյուր թևիկ պատվի մարինադով: Թողնել թևիկները սենյակային ջերմաստիճանում 30-40 րոպե: Այդ ընթացքում խառնել 1-2 անգամ:
Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Ավելացնել շոկոլադային զանգվածին, խառնել:
եռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 կաղապարը յուղապատել:
Ելակով չիզքեյք՝ բաժակում. բաղադրատոմս, որը բոլորը կարող են կրկնել:
Ամառային լավագույն աղանդերը:
Բաղադրատոմսը՝ Hedonist ռեստորանի շեֆ-խոհարար Դավիթ Չելիձեի կողմից։
Կորժիկները տեղադրել տապակի վրա, թխել մոտ 15 րոպե, մինչև եզրերի կարմրելը: Գլխավորը. կորժիկներն ավելի երկար չթխել, այլապես դրանք կվերածվեն սովորական թխվածքաբլիթի:
Խմորի շերտը տեղադրել 28 սմ կաղապարի մեջ, պատառաքաղով ծակծկել, ծածկել փայլաթիթեղով, վրան լոբի լցնել և թխել 15 րոպե:
Տապակել նաև ալյուրը: Այն պետք է ստանա դեղնավուն երանգ և ունենա շատ հաճելի բույր:
Վադա Պավը վեգանական սերուցքակարտոֆիլային կարկանդակ է՝ չիլիով և այլ համեմունքներով՝ դրված բուլկու մեջ: Այն պոպուլյար է ամբողջ Հնդկաստանում:
Քանի դեռ կաթը տաքանում է, թասի մեջ ձուն խառնել շաքարի փոշու հետ: Ավելացնել եգիպտացորենի օսլան և խառնել, մինչև միասեռ դառնալը:
Կարիք չկա ռեստորանում դելիկատես պատվիրել, քանի որ մասնագիտացված խանութներում այդ նույն դելիկատեսները շատ ավելի էժան են:
Այս հայկական աղանդերը զարդարում է Հայաստանի բոլոր շուկաները: Սա շատ համեղ աղանդեր է՝ պատրաստված ընկույզից և խաղողի օշարակից:
Թրթնջուկով ապուրի ամենահամեղ բաղադրատոմսը:
Ֆրանսիական աղցան, որն իդեալական է համադրվում սթեյքի հետ:
Տնական լիմոնդ, որը կփրկի ամենաշոգ օրերին:
Կաթը տաքացնել ցածր կրակի վրա (չեռացնել): Առանձին թասի մեջ ձեռքի հարիչով խառնել դեղնուցները և շաքարավազը: Շարունակելով հարել՝ բարակ շիթով ավելացնել տաք կաթը: Շաքարավազը պետք է ամբողջությամբ հալվի:
Մեկ տանձը պահել զարդարելու համար, մնացածը կտրատել մանր խորանարդների:
Լոբին լավ լվանալ, վրան սառը ջուր լցնել, թողնել 4 ժամ: Հետո եփել մոտ 5 րոպե, ջուրը թափել:
Թասի մեջ լցնել կաթը և օսլայով զանգվածը: Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի կեղև, քրքում: Թասը դնել ցածր կրակի վրա:
Պատրաստել մթերքները: Բանջարեղենը մաքրել և լվանալ: Սոխը և պղպեղը կտրատել, գազարը քերել, բրինձը լվանալ:
Դեղնուցները տրորել շաքարավազի հետ: Ավելացնել մի փոքր օսլա և հարել: Բարակ շիթով ավելացնել տաք կաթը: Զանգվածը դնել կրակի վրա և տաքացնել մինչև պնդանալը (չեռացնել): Վերցնել կրակից: Ավելացնել քունջութի մածուկը և խառնել:
Սպանախը մի քանի րոպե եփել եռացող ջրում, մի փոքր քամել և մանր կտրատել: Թասի մեջ խառել սպանախը, փշրած ֆետան, սամիթը, մաղադանոսը, մանր կտրատված սոխը և ձուն: Աղ և պղպեղ ցանել:
Հավի խորովածի այս բաղադրատոմսը կդառնա ձեր ամենասիրելին:
Անհամադրելին համադրելի է. մածունով և ելակով սմուզի:
Ամռանը ֆրանսուհիներն ուտում են այս աղցանը: