Թեյը վայելեք շոկոլադե այս կեքսերով, որոնք պատրաստվում են շատ արագ:
PremierMedica-ի սննդաբան-էնդոկրինոլոգ Ելենա Շչետինինան Ura.ru-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է, որ կարմիր մսի հաճախակի օգտագործումը կարող է մահացու լինել առողջության համար։
Սննդաբան, սննդի խանգարումների մասնագետ, հոգեբան Օլգա Ռոմաշինան Ura.ru-ին տված հարցազրույցում անվանել է նախաճաշի ուտեստ, որը կարող է չափազանց վնասակար լինել երեխաների, ալերգիայի հակված մարդկանց, ինչպես նաև շաքարախտով և գիրությամբ տառապողների համար։
Ֆրանսիական Potage parmentier ապուր:
Գազարի և ցիտրուսային մրգերի հյութը քամել, անցկացնել մաղով: Հյութին ավելացնել շաքարավազ և լուծել:
Ստացված խմորից թխվածքաբլիթներ ձևավորել, շարել յուղաթղթով պատված տապակին, թխել 10 րոպե, 170 աստիճան ջեռոցում:
Մնացած կարագը կտրատել և մեկական հատ դնել յուրաքանչյուր սնկի մեջ, իսկ վրան քերած պանիր շաղ տալ:
Խառնել ձեթը, համեմունքները, սխտորի փոշին, պղպեղը և սպիտակուցը։ Ստացված սոուսով պատել սենդվիչի մակերեսը:
Սոուսը պատրաստելու համար 1 պճեղ սխտորը ճզմել, սամիթը և համեմը մանր կտրատել, ավելացնել մածուն, սոյայի սոուս: Ամեն ինչ լավ խառնել և դնել սառնարանը։
Լինում են դեպքեր, երբ նույնիսկ սովորական ուտեստներն անհամ են լինում։ Պատճառը սխալների մեջ է, որ կարող է թույլ տալ ցանկացածը:
Մոցարելան և լոլիկները կտրատել: Ռեհանը ձեռքերով մանրացնել: Ապակե բանկայի մեջ լցնել լոլիկը, պանիրը, ռեհանը, լավ թափահարել:
Գազարը խաշել, քերել և մի փոքր տապակել բուսայուղով: Գազարին ավելացնել կաթնաշոռը և ամբողջ զանգվածն անցկացնել մաղով:
Գազարից պատրաստված ռաֆայելլո:
Վրացական խոհանոցի ուտեստը՝ որպես կիրակնօրյա լավագույն ընթրիք:
Կարմիր մսի կանոնավոր օգտագործումը կապված է բարձր խոլեստերինի և արյան ճնշման ռիսկի հետ, կարող է մեծացնել քաղցկեղի, շաքարախտի առաջացումը։
Հունական խորոված՝ պատրաստված տանը:
Դդումները շարել տապակին և եփել 30 րոպե: Օգտակար չիփսը պատրաստ է:
Հազարի տերևները դնել հացի վրա: Տերևների վրա դնել թունա ձուկը: Այնուհետև՝ լոլիկի և ձվի շերտերը: Ծածկել հացի մյուս շերտով:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր լցնել, եռացնել: Երբ սկսի եռալ, ջրին աղ և դդում ավելացնել: Եփել 10-15 րոպե:
Դդումի շերտերը տապակել 200 աստիճան ջեռոցում, ապա ամանի մեջ խառնել ավոկադոյի, նռան հատիկների, ռուկոլայի, պեկան ընկույզի և պիստակի հետ։ Լցնել ձիթապտղի յուղ և բալզամիկ քացախ, կիտրոնի հյութ շաղ տալ:
Կիտրոնի հյութն ու կարագը գրեթե ցանկացած կերակուր ավելի համեղ են դարձնում, վստահ են համացանցի օգտատերերը: Նրանք Reddit ֆորումի հրապարակումներից մեկում նշել են ամենահամեղ տնական ուտեստների գաղտնի բաղադրիչները։
Բանջարեղենը տեղափոխել ապակե տարայի մեջ, ավելացնել սոուսը և լավ թափահարել։ Թողնել մարինացվի առնվազն 2 ժամ։
Վրացական ուտեստ, որը հեշտությամբ կարող եք պատրաստել տանը:
Տանը պատրաստված մինի հոթ-դոգեր:
Ֆրանսուհիների ամենասիրելի ուտեստը ծաղկակաղամբով:
Իսպանական ձվածեղ՝ սնկով:
Լավագույն թխվածքաբլիթը թեյախմության համար:
Սպիտակուցները լցնել մաքուր, չոր ամանի մեջ և ավելացնել շաքարավազը, դնել ջրային բաղնիքի վրա և խառնել այնքան, մինչև շաքարն ամբողջությամբ լուծվի։
Սպիտակուցներին ավելացնել կիտրոնի հյութը և հարել՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարի փոշին:
Շաքարը մի փոքր հալեցնել, ավելացնել ձվերը և շաքարավազը, հարել: