Ընդամենը 20 րոպե. հավով բրնձի ամենապարզ բաղադրատոմսը
Փլավն ազգային ուզբեկական ուտեստ է, որը սիրում են շատերը, բայց ոչ բոլորն են պատրաստ մի քանի ժամ տրամադրել այն ավանդական բաղադրատոմսով պատրաստելու համար: Elle.ru-ն գտել է ամենապարզ և «ամենածույլ» փլավի բաղադրատոմսը, որը կարող եք եփել 20 րոպեում. մնացածը ջեռոցը կանի Ձեր փոխարեն՝ ճաշատեսակը դարձնելով ոչ միայն առողջարար, այլև խոհանոցի մաքրության առումով հնարավորինս հարմար։
Փլավի այս բաղադրատոմսը նախատեսված է ամենաարագ պատրաստման համար, բայց բաղադրիչները հեշտությամբ կարող եք փոխարինել՝ հավի փոխարեն՝ խոզի, հնդկահավի կամ տավարի միս, իսկ բրինձը հեշտությամբ կարելի է փոխարինել բլղուրով։ Փլավի բուսակերական տարբերակը նույնիսկ ավելի հեշտ է պատրաստել. պարզապես հավի մսի փոխարեն տապակեք Ձեր սիրելի սունկը կամ ցանկացած այլ բանջարեղեն (դդում, սմբուկ, դդմիկ):
Բաղադրիչներ
1. Հավի միս – 600 գ
2. Բրինձ – 1 բաժակ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Գազար – 1 հատ
5. Սխտոր – 4 պճեղ
6. Ջուր – 3 բաժակ
7. Բուսական յուղ – 30 գ
8. Աղ և պղպեղ
9. Համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը
1. Հավի միսը կտրատել և տապակել բարձր ջերմության վրա, մինչև ոսկեգունի:
2. Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել։ Տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանալը։
3. Վերցնել խորը տապակ, լցնել հավի միսը, տապակած սոխն ու գազարը։
4. Բրինձը լվանալ սառը ջրով և տարածել հավի մսի վրա: Վրան շարել սխտորն ու համեմել սիրելի համեմունքներով: Տաք ջուր լցնել:
5. Փլավը ծածկել փայլաթիթեղով և եփել 40 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը