Տապակի վրա յուղաթուղթ փռեք և ապագա բուլկիները պատրաստեք հենց այդտեղ: Խմորը կտրատել քառակուսիների և յուրաքանչյուր կտորի կենտրոնում դնել բարակ կտրատած խնձորի շերտեր:
Դդմիկն անցկացնել խոշոր քերիչով, համեմել աղով: Դդմիկներից քամել ավելորդ հյութը և խառնել մնացած բաղադրիչներին:
Ձուն և 1 ճ/գ շաքարավազը խառնել, ստացված զանգվածով պատել լավաշը, լցնել խնձորը, այնուհետև՝ ընկույզը: Ըստ ցանկության՝ կարելի է համեմել դարչինով:
Սոուսը պատրաստելու համար բոլոր բաղադրիչները խառնել և լցնել աղցանի վրա:
Ձուն և շաքարավազը հարել: Ավելացնել փափուկ կարագը:
Սոխը և սունկը տապակել, համեմել աղով և պղպեղով: Հավի խաշած միսը կտրատել և խառնել սնկին:
Լոլիկի չիրը լվանալ, կտրատել, քամել և թողնել չորանա։ Այնուհետև ապակյա տարայի մեջ հերթով՝ շերտերով, դասավորեք լոլիկը, մանրացրած սխտորը, օրեգանոն, ծիտրոնն ու ռեհանը։ Վերջում վրան ձեթ լցնել այնքան, մինչև լոլիկներին ծածկի։
Սերուցքային պանրով և կարմիր ձկով ռոլլեր:
Ամառային համեղ աղցան. կգնահատեն կծու ուտեստների սիրահարները:
Հանրաճանաչ հնդկական զովացուցիչ ըմպելիքը կարող է լինել ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի: Լասին պատրաստվում է մրգերով և համեմունքներով, իսկ հիմքը յոգուրտն է։
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և ցողել կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի յուղի և աղի սոուսով:
Սպիտակ հացը (հաց, բագետ, տոստ կամ սիբատա) կտրել և չորացնել տապակի մեջ:
Խմորը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և հունցել։ Ստացվում է շատ նուրբ և առաձգական խմոր, հեշտությամբ առանձնանում է թասից և ձեռքերից։
Ժելատինին ավելացնել կաթնաշոռը և սիրելի հատապտուղները:
Հացի վրա դնել ձմերուկի շերտը, պանիրը, ավելացնել ռուկոլայի տերևները: Ցողել բալզամիկ քացախով և շաղ տալ սոճու ընկույզները:
Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից։ Սպիտակուցները հարել, մինչև փրփրի, իսկ դեղնուցները խառնել ջրի հետ (1 դեղնուցին՝ 1 ճաշի գդալ)։
Հավի միսը կտրատել, ձեթի մեջ տապակել։ Տապակի միջից հավը հանել, նույն տապակի մեջ ավելացնել կտրատած 2 բաժակի չափով կաղամբը, քերած գազարը և ճզմած սխտորը, թեթևակի տապակել։
Չիփս, որը չի վնասի ձեր առողջությանը:
Սառը սուրճի բաղադրատոմս Ճամայկայից:
Կաթնաշոռային բլիթներ՝ պատրաստված հասանելի բաղադրիչներից:
Փափուկ կարագը, ճզմած սխտորը, կտրատած մաղադանոսը և պանր քերած պանիրը խառնել:
Կաղապարի հատակին կարագ և հատապտուղներ լցնել: Վրան լցնել խմորը:
Խառնել մանրացված կրծքամիսը, ձուն, ալյուրը, մայոնեզը և ճզմած սխտորը։ Ավելացնել աղ և պղպեղ։
Ֆոնդյուի համար նախատեսված կաթսայի ներսը պատել սխտորով (ընտրել հաստ հատակով կաթսա)։ Խոշոր քերիչով անցկացրած պանիրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա։
Սոխը խորանարդաձև կտրատել և ձիթապտղի յուղով կաթսայի մեջ թեթև տապակել։ Ռեհանի տերևներն առանձնացնել ցողուններից, ցողունները մանր կտրատել և ավելացնել սոխին, այնուհետև լցնել աղացած սխտորը։
Ձուն հարել աղով և կաթով, ավելացնել ալյուրը և համեմունքները։ Սոուսը լցնել հավի մսի վրա:
Վրան կրկին թեթևակի ալյուր ցանել և ծալել 3 մաս շերտով, ծածկել սննդի տոպրակով, 1 ժամ դնել սառնարանում։
Տնական տիրամիսու՝ Ջեյմի Օլիվերի բաղադրատոմսով:
Հավով այս ուտեստը կդառնա Ձեր տոնական սեղանի զարդը:
Եթե ցանկանում եք առողջ լինել, օրը սկսեք Սինդի Քրոուֆորդի սիրելի սմուզիով: