Բաժիններ՝

Հավի արգանակի լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Հավ – 1 կգ

2. Ջուր – 2 լ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Գազար – 2 հատ

5. Աղ – 0.5 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Հավի միսը լվանալ, մաքրել, կտրել գլուխն ու թաթերը։ Հավը դնել կրակի վրա, մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ:

2. Հավի միսը դնել կաթսայի մեջ և վրան սառը ջուր լցնել:

3. Կաթսայի մեջ ավելացնել մաքրած գազարն ու մանր կտրատված սոխը, որպեսզի արգանակը համեղ ոսկեգույն երանգ ստանա:

4. Արգանակը հասցնել եռման աստիճանի, անմիջապես թուլացնել կրակը, ապա գդալով զգուշորեն հեռացնել փրփուրը։ Արգանակը եփել մարմանդ կրակի վրա։

5. Եռալուց 15-20 րոպե անց կաթսայից հեռացնել գազարն ու սոխը։ Այնուհետև արգանակը եփել մոտ մեկ ժամ:

6. Անջատելուց առաջ համեմել աղով: Արգանակը քամել:

7. Մատուցելիս հավի թափանցիկ արգանակը լցնել ամանների մեջ, պղպեղ ցանել և շաղ տալ մանր կտրատած կանաչիներ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս