Ֆրանսուհիների մանկության ամենանշանավոր ուտեստները
ELLE-ը հավաքել է ամենահայտնի ուտեստները, որոնք ֆրանսիացի մայրիկները պատրաստում են իրենց երեխաների համար:
Խյուս
Ֆրանսիայում ճաշատեսակի մի քանի բաղադրատոմսեր կան, բայց ամենահայտնին Ժոել Ռոբյուշոնի հեղինակայինն է, որը պատրաստվում է կարագով և սերուցքով: Ճաշատեսակը մատուցվում է մշկընկույզով և սպիտակ պղպեղով:
Խոտաբույրեով տապակված երիտասարդ գազար
Ըստ ֆրանսուհիների՝ այս ուտեստը դպրոցական ճաշարաններում և մանկապարտեզներում ամենատարածվածներից է։ Սովորաբար մատուցվում է հավի փափկամսով, տապակած թունա ձոկով կամ շոգեխաշած բանջարեղենով։
Մակարոնով, պանրով և թթվասերով գրատեն
Այս ճաշատեսակը, որը կուլտային է դարձրել միշլենյան խոհարար Փոլ Բոքյուզը, պատրաստվում է ընդամենը 20 րոպում: Պետք է թխել արդեն եփած մակարոնեղենը հալած կարագով, թթվասերով, կաթով և ալյուրով։
Ռատատույ
Պրովանսում հայտնի ուտեստը ավելի քան երկու հարյուր տարի առաջ դարձավ ֆրանսիական խոհանոցի դասականներից: Օղակաձև կտրատված սմբուկը, դդմիկը և լոլիկը շարել տապակի մեջ, ապա ավելացնել մի քիչ սոխ և սխտոր, ինչպես նաև ուրցի ճյուղեր։ Եփել մոտ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Կիշ լորեն
Հին հավը կամ խոզապուխտը թափելու փոխարեն պատրաստեք Կիշ լորեն: Սերուցքային նուրբ հյուսվածքը և կիշի բույրը ոչ մեկին անտարբեր չեն թողնի:
Բլիթներ «Կրեպ սյուզեթ»
Այս նրբաբլիթների պատմությունը սկսվում է այսպես. մի անգամ ֆրանսիացի հայտնի դերասանուհի Սյուզետ Ռայխենբերգին փարիզյան ռեստորաններից մեկում առաջարկում են նարնջի լիկյորի օշարակի մեջ թաթախված բլիթներ։ Իսկ այժմ այն ֆրանսիացի ուսանողների սիրելի ուտեստն է:
Բրնձով փուդինգ
Դասական ընտանեկան աղանդերը Ֆրանսիայում պատրաստվում է ընդամենը 15 րոպեում։ Դրա համար անհրաժեշտ է բրինձը եռացնել շաքարի փոշու մեջ, իսկ հետո ավելացնել սերուցք:
Գազարով շոգեխաշված ոսպ
Մսի կամ հավի ամենահայտնի խավարտներից մեկը պատրաստվում է ոսպից, գազարից, սոխից և տոմատի մածուկից։ Եփելու վերջում ավելացվում է չաման և դափնու տերև:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը