Բաժիններ՝

Ուտեստ, որից հոգին ջերմանում է. քաղցր կարտոֆիլի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը

Սկանդինավյան երկրներում գոյություն ունի «հարմարավետ սնունդ» տերմինը. սովորաբար դրանք նոստալգիկ և սենտիմենտալ հիշողություններ արթնացնող ուտեստներ են: Դուք հավանաբար ունեք նմանատիպ բաղադրատոմսերի մի ամբողջ զինանոց՝ տատիկի պյուրեից մինչև ամանորյա հատուկ աղցան: Նման ուտեստները շատ հեշտ են պատրաստվում:

Օրինակ՝ Շվեդիայում թխած քաղցր կարտոֆիլը համարվում է այս ուտեստներից մեկը. այն գրեթե ամբողջությամբ եփում են, վրան լցնում են խոտաբույսերից, սխտորից և ձեթից պատրաստված համեղ սոուս:

Բաղադրիչներ

1. Քաղցր կարտոֆիլ – 4 հատ

2. Ձիթայուղ – 2 ճ/գ

3. Աղ, սև պղպեղ

4. Քերած պարմեզան

Սոուսի համար

1. Ռեհան – 1 փոքր փունջ

2. Մաղադանոս – 1 փոքր փունջ

3. Կիտրոնի հյութ – 1 թ/գ

4. Սխտոր – 1 պճեղ

5. Ձիթայուղ – 4 ճ/գ

6. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան:

2. Քաղցր կարտոֆիլները լվանալ, այնուհետև վրան կտրվածքներ անել, ինչպես ցուցադրված է նկարում:

3. Համեմել ձիթապտղի յուղով, աղով, պղպեղով և եփել մոտ 40 րոպե։

4. Երբ քաղցր կարտոֆիլները փափկեն, վրան պարմեզան շաղ տալ և եփել ևս 5-10 րոպե։

5. Կանաչ սոուսը պատրաստելու համար կանաչեղենը, սխտորը և ձիթապտղի յուղը լցնել բլենդերի մեջ, համեմել աղով, պղպեղով և կիտրոնի հյութով և մատուցել շոգեխաշած քաղցր կարտոֆիլի հետ:

Եթե ​​ավելի սերուցքային համ եք սիրում, պարզապես ձիթապտղի յուղն ու կիտրոնի հյութը փոխարինեք հունական մածունով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս