Պատրաստում ենք հիլով և դարչինով բուլկիներ
Բաղադրիչներ
Խմորի համար:
1. Ալյուր – 800 գ
2. Շաքարավազ – 200 գ
3. Ձու – 2 հատ
4. Կաթ – 1.5 բաժակ (375 գ)
5. Կարագ – 65 գ
6. Շագանակագույն շաքարավազ – 75 գ
7. Հիլ (աղացած) – 1 թ/գ
8. Չոր խմորիչ – 7 գ
9. Աղ – մի պտղունց
Կրեմի համար՝
1. Կարագ – 100 գ
2. Շաքարավազ – 80 գ
3. Աղացած դարչին – 20 գ
4. Աղացած հիլ – 20 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խմորիչը խառնել գոլ (ոչ տաք) կաթի հետ և թողնել 5 րոպե տաք տեղում, մինչև խմորիչը սկսի փրփրել։
2. Ձուն և աղը հարել, ավելացնել հիլը, շաքարավազը, 50 գ հալեցրած կարագը, 500 գ ալյուրը և կաթ-խմորիչ խառնուրդը։ Պետք է ստացվի բավականին կպչուն զանգված:
3. Ավելացնել մնացած 300 գ ալյուրը և հարել 7-10 րոպե, մինչև խմորը դադարի կպչել ձեռքերին։ Պատրաստի խմորի վրա ալյուր ցանել, ծածկել թաղանթով և 1.5 ժամ դնել տաք վայրում (խմորի զանգվածը պետք է կրկնապատկվի)։
4. Քանի դեռ խմորը բարձրանում է, պատրաստում ենք դարչինով կրեմը։ Դա անելու համար պետք է խառնել աղացած հիլը, դարչինը, շաքարավազը և փափուկ կարագը մինչև ստացվի հարթ զանգված:
5. Թխելու տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել, վրան դնել մի քանի կտոր կարագ և շաղ տալ շագանակագույն շաքարավազի կեսը։
6. Սեղանի վրա ալյուր շաղ տալ և խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության շերտի։ Ստացված կրեմը նրբորեն բարակ շերտով տարածել խմորի մակերեսին։
7. Խմորը կիսով չափ ծալել, որպեսզի կրեմը ներսում լինի։ Խմորի երկար կողմերից սուր դանակով 1.5-2 սմ հաստությամբ երկար շերտեր կտրել: Կստանաք երկար բարակ նրբերշիկներ։ Յուրաքանչյուր նրբերշիկ պետք է ոլորել և փորձել հանգույց կապել:
8. «Հանգույցները» շարել տապակի վրա՝ միմյանց միջև բավականաչափ տարածություն թողնելով։ Վրան շաղ տալ շագանակագույն շաքարավազ, ծածկել սրբիչով և մոտ 1.5 ժամ թողնել տաք տեղում։
9. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան։ Երբ բուլկիները բարձրանան, տապակը դնել ջեռոցը և թխել 20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը