Դդմիկով կամ ցուկինիով համեղ խավիար
Բաղադրիչներ`
• 2 հատ դդմիկ կամ ցուկին
• 2 հատ կարմիր պղպեղ
• 1 բաժակ լոլիկի սոուս
• 1 գլուխ սոխ
• 1 հատ գազար
• սև պղպեղ
• աղ
• ձեթ
Պատրաստման եղանակը`
Բանջարեղենը կտրատել խորանարդիկների, սոխն ու գազարը տապակել ձեթով, ավելացնել կարմիր պղպեղը, լոլիկի սոուսն ու դդմիկները։
Ավեկլացնել աղը և սև պղպեղը, կափարիչով փակել և եփել ցածր կրակի վրա՝ մոտ 60 րոպե։ Խառնել 5-10 րոպեն մեկ։
Մատուցել սառը վիճակում։