Ուշ նախաճաշեր՝ Ռուսաստանի գլխավոր գուրմանից
Ռուս լրագրող և Ռուսաստանի գլխավոր գուրմաններից մեկի՝ Ալյոնա Դոլեցկայայի կարծիքով՝ հացն ու ձուն սկիզբն են, այդ իսկ պատճառով նա սիրում է իր օրը սկսել դրանցով։ Ալյոնան շատ է սիրում խաշած ձու, որ հիանալի լրացնում է առավոտյան սենդվիչները: ELLE-ը հրապարակում է Դոլեցկայայի ամենապարզ, սննդարար և համեղ բաղադրատոմսերից մեկը, որն իսկապես դուր կգա բոլորին։ Ընթրիքը Ալյոնան առաջարկում է լրացնել իր սիրելի առավոտյան սուրճերից մեկով:
Բաղադրիչներ սենդվիչի համար
1. Հացահատիկային հաց – 4 կտոր
2. Ձու – 4 հատ
3. Սաղմոն – 200 գ
4. Ֆիլադելֆիա պանիր կամ ցանկացած կաթնաշոռ – 2 ճ/գ
5. Պանիր դորբլյու – 50 գ
6. Եգիպտացորեն – 100 գ
7. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
8. Կիտրոնի հյութ – 1 թ/գ
9. Աղ, զաֆրան, կանաչ պղպեղ, զիրա
Պատրաստման եղանակը
1. Ձուն խաշել պաշոտ եղանակով: Զուգահեռաբար չոր տապակի մեջ տապակել հացի շերտոնը:
2. Հացի տաք շերտերի վրա կաթնաշոռ տարածել, վրան սաղմոն դնել, իսկ ձկան շերտի վրա՝ պատրաստի ձվերը։ Համեմունքներ շաղ տալ:
3. Մատուցել եգիպտացորենի հատիկների հետ, վրան կիտրոնի հյութ և ձիթապտղի յուղ ցողել։ Վրան դորբլյուի կտորներ շարել:
Բաղադրիչներ սուրճի համար
1. Էսպրեսսո
2. Ձվի դեղնուց – 5 հատ
3. Աղ – դանակի ծայրով
4. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
5. Ֆրանսիական կոնյակ կամ լիկյոր – 40 մլ
6. Մշկընկույզ և վանիլին
Պատրաստման եղանակը
1. Դեղնուցները շատ զգուշությամբ առանձնացնել սպիտակուցներից:
2. Դեղնուցները շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ հարել բլենդերով։
3. Հենց ձվի զանգվածը համասեռ դառնա, ավելացնել մշկընկույզն ու վանիլային շաքարավազը։
4. Թունդ սուրճ պատրաստել, խառնել ստացված զանգվածի հետ և ըմպելիքը մատուցել փոքրիկ սուրճի բաժակների մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը