Բաժիններ՝

Նշվել են անսովոր ուտեստներ, որոնց համար արժե այցելել Ռուսաստան

Հայտնաբերվել են ամենաարտասովոր ուտեստները, որոնց համտեսելու համար արժե մեկնել Ռուսաստան, ըստ shantnews-ի՝ հայտնում է Tutu-ն։

Առցանց ծառայության փորձագետները Media Intelligence նախագծի մասնակիցների թողած արձագանքների հիման վրա ցուցակ են կազմել։ 2022 թվականին ճամփորդական լրագրողներն ու բլոգերները 25 շրջագայության են գնացել երկրի 20 մարզերում։ 86 ռեստորանների, սրճարանների և բարերի գնահատականները տրվել են ավելի քան 150 փորձագետների կողմից։

Պերմի մարզ. Պոզիկունչիկի

Պոզիկունչիկի մսով կարկանդակները, որոնք նման են պելմենիի կամ փոքր խմորեղենի, տարածաշրջանի խոհանոցի խորհրդանիշն են: Նրանք ասում են, որ ծիծաղելի անունը ծագել է նրանից, որ կարկանդակից հյութ է ծորում, երբ մի կտոր կծում ես: Մեկ այլ տարբերակ՝ միսը մսաղացով չեն անցկացնում, այլ մանր կտրատում են, հարում։ Պետք է փորձել պոզիկունչիկի սխտորի սոուսով կամ թթվասերով։

Թաթարստանի Հանրապետություն, Գուբադիա

Գուբադիան հարսանիքների ժամանակ մատուցվող կարկանդակ է։ Բաղադրիչների հավաքածուն անսովոր է՝ խմոր, բրինձ, ձու, չամիչ, թաթարական կաթնաշոռի կորտ։ Քաղցր ու հագեցնող ճաշատեսակ, մի գավաթ տաք թաթարական թեյով՝ վերջ։

Սվերդլովսկի շրջան, Շանգի

Ուրալում դուք պետք է փորձեք ոչ միայն պելմենիներ, այլև շանգիներ՝ ոչ քաղցր տորթեր՝ առանց միջուկի: Վերևից դրանք քսում են տարբեր բաղադրիչներով, առավել հաճախ՝ կարտոֆիլով, հատապտուղներով։

Սմոլենսկի շրջան, Շումյաչսկի կուլեշ

Շումյաչին Սմոլենսկի շրջանի հարավ-արևմուտքում գտնվող գյուղ է, որտեղ դեռևս պահում են «կուլեշ» կոչվող ուտեստի բաղադրատոմսը՝ առատ շոգեխաշել՝ հացահատիկի և խոզի ճարպի ավելացումով: Այժմ սմոլենսկի բնակիչներն այն համարում են տարածաշրջանի ամենահամեղ հին ուտեստը։

Յարոսլավլի մարզ, ականջ

Այս ուտեստը կապ չունի ականջների հետ։ Ասում են՝ անունը գալիս է «уха» բառից, որին նախկինում անվանում էին ոչ միայն ձուկ, այլեւ մսային ապուրներ։ Միսը, սովորաբար գառան միսը, տապակվում է համեմունքներով, գազարն ու սոխը կտրատում են։ Այնուհետև շոգեխաշում են կաթսայի մեջ՝ ավելացնելով ջուր, մինչև արգանակը պնդանա:

Կալինինգրադի մարզ, անկողնային սխալներ

Կալինինգրադը դեռ հիշում է Կյոնիգսբերգի կլոպի՝ Գերմանիայում և Շվեդիայում տարածված կոլոլակների հին պրուսական բաղադրատոմսը: Բայց տեղականն առանձնահատուկ է՝ թանձր սերուցքային սոուսով, անչոուսով և կապարով: Մատուցում են դրանք կարտոֆիլի պյուրեով կամ խաշած կարտոֆիլով:

Դաղստան, խինկալ

Իսկական ճանապարհորդը չպետք է Կրասնոյարսկը շփոթի Կրասնոդարի հետ, Պարագվայն՝ Ուրուգվայի, իսկ վրացական խինկալին՝ դաղստանյան խինկալի հետ։ Դաղստանյան խինկալը խաշած խմորի, մսի, սոուսի և արգանակի կտորներից է բաղկացած։

Ամեն ինչ մատուցվում է առանձին, պետք է ուտել ձեռքերով՝ խմորը թաթախել սոուսի մեջ, միս ուտել, արգանակ խմել։ Եվ անպայման գովել շեֆ-խոհարարին, քանի որ խինկալը պատրաստվում է միայն ամենաթանկ հյուրերի համար։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս