Հավի լյարդը` թթվասերով
Բաղադրիչները
Հավի լյարդ- 1.5 կգ
Գինի պորտֆեյն- 50 մլ
Նեխուր- 2 ձող
Թթվասեր- 5 ճ/գ
Սերուցքային կարագ- 50 գ
Բուսական յուղ
Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի լյարդը և նեխուրը կտրատել։
Կարագը և բուսական յուղը տապակի մեջ տաքացնել, լյարդն ու նեխուրը տապակել, աղ անել։
Թավայի միջից հանեք նեխուրով տապակած լյարդը, գինին լցրեք տաքացրած տապակի մեջ և եփել թույլ կրակի վրա 2-3 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել թթվասերը և շարունակել եփել սոուսը՝ պարբերաբար խառնելով։ Աղ և պղպեղ ավելացնել՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստի սոուսի մեջ լցնել քարավուզով հետ տապակած լյարդը և լավ խառնել։
Մատուցեք ցանկացած գարնիրով: