Բուլղարական պղպեղով և տավարի մսով աղցան
Բաղադրիչներ
Տավարի միս – 300 գ
Պղպեղ – 180 գ
Թթու վարունգ – 150 գ
Սոխ – 1 հատ
Խնձոր – 1 հատ
Բուսայուղ – 3 ճ/գ
Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
Մայոնեզ – 40 գ
Մաղադանոս
Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Միսը երկարավուն կտրատել և լավ տապակել բուսայուղի մեջ։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը, և տապակելով եփել 20-30 րոպե: Միսը պետք է լավ եփվի։ Ավելացնել աղը և սև պղպեղը։
Բուլղարական պղպեղը և մարիանացված վարունգը կտրատել բարակ երկարավուն շերտերով: Խնձորը մաքրել, սերմերը հեռացնել և կտրատել, ավելացնել կիտրոնի հյութը և խառնել, որպեսզի գույնը չփոխի։
Ցանկալի է «Սիմիրենկոյի» նման քաղցր-թթու խնձոր վերցնել, որպեսզի աղցանին յուրահատուկ համ հաղորդի։
Միավորել տապակած տավարի միսը, կտրատած բանջարեղենը և խնձորը․ ավելացնել մայոնեզ և խառնել։
Աղցանը կարող եք զարդարել ցանկացած կանաչիով և մատուցել։