Բաժիններ՝

Կուլիչ

Բաղադրիչներ

Ձու – 2 հատ

Կարագ – 150 գ

Շաքարավազ – 1 բաժակ

Աղ – 1 պտղունց

Չոր խմորիչ – 11 գ

Ալյուր – 350 գ

Կաթ – 125 մլ

Չամիչ – 50 գ

Չորամիրգ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

Մեծ, խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազ և աղ, ավելացնել տաք կաթ և հալեցրած կարագ: Խառնել:

Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի ձու, նորից խառնել:

Չոր խմորիչը միացնել ալյուրի հետ, մաղել և լցնել ընդհանուր զանգվածի վրա: Հարել խմորը հարիչի օգնությամբ:

Խմորի մեջ ավելացնել չամիչ և չորամիրգ:

Խմորը ծածկել ծննդային թաղանթով և դնել սառնարանը մեկ գիշեր:

Առավոտյան հանել խմորը, տեղավորել կաղապարների մեջ՝ լցնելով դրանք 1/3-ի չափով:

Թողնել, որ խմորն աճի, և 25-30 րոպե թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց 168.am-ը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս