Բաժիններ՝

Ելակով ռուլետ

Բաղադրիչներ

Ձու – 4 հատ

Ելակ – 750 գրամ

Շաքարավազ – 80 գրամ

Վանելին – 1 տուփ

Ալյուր – 125 գրամ

Աղ

Շաքարի փոշի – 100 գրամ

Սերուցք – 300 մլ

Կաթնաշոռ փոքր յուղայնության – 400 մլ

Լիմոն – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

Տաքացնել ջեռոցը մինչև 200°:

Ձվի սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնել, սպիտակուցը մի պտղունց աղով լավ հարել:

Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ, ավելացնել ալյուրը, այնուհետև հարած սպիտակուցը:

Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, լցնել ստացված խմորը և հավասարեցնել, թխել ջեռոցում մոտավորապես 8-10 րոպե:

Ջեռոցից հանել պատրաստի շերտը ե շրջել սրբիչի վրա, որի վրա նախապես պետք է ցանել շաքարավազ:

Այդ շերտը սրբիչի օգնությամբ ոլորել ռուլետի տեսքով և սառեցնել:

Ելակը լվանալ, կեսը մանր կտրատել, իսկ մյուս կեսը պատառաքաղով տրորել և խառնել շաքարի փոշու հետ:

Սերուցքը ծեփել:

Կաթնաշոռը խառնել ելակի խյուսի, լիմոնի քերած կեղևի ու հյութի և մանր կտրատած ելակի հետ:

Այնուհետև ավելացնել ծեփած սերուցքը:

Զգուշորեն բացել սրբիչի մեջ փաթաթած խմորը:

Քսել ելակի կրեմը, եզրը թողնելով դատարկ, ու կրկին փաթաթել ռուլետի տեսքով, սրբիչի օգնությամբ:

Ռուլետը զարդարել շաքարի փոշիով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս