
Սմբուկով գրիլը` համեմված սխտորով և կանաչիներով

Բաղադրիչներ`
• 2 սմբուկ
• աղ
• ձիթայուղ
• 3 պճեղ սխտոր, ճզմած
• թարմ մաղադանոս, կտրատած
• օրեգանո
• սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Սմբուկները կլոր-կլոր կտրատել և աղ անել, թողնել 15 րոպե, անձեռոցիկով չորացնել։
Ամանի մեջ խառնել ձիթայուղը, սխտորը կանաչին, օրեգանոն, աղն ու պղպեղը։
Սմբուկները թաթաթխել ձիթայուղով զանգվածի մեջ, դնել կրակի վրա, խորովել 2 կողմից։ Որպեսզի սմբուկները չկպչեն ցանցին, ցանցը ձեթել։
Խորովվելուց հետո դասավորել ափսեի մեջ, վրան խոզանակով քսել ձիթայուղով զանգվածից։