Ուլյուշ
Բաղադրիչները
- տավարի միս- 350 գ
- գազար- 100 գ
- կարտոֆիլ- 150 գ
- կաղամբ- 100 գ
- սոխ- 1 գլուխ
- հատիկավոր սև պղպեղ- 4 հատ
- դափնու տերև- 2 հատ
- կանաչի
Պատրաստման եղանակը
Տավարի մսի վրա սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, թողեք եռա, փրփուրը հեռացրեք: Ավելացրեք սոխի կեսը, հատիկ պղպեղները, դափնու տերևները: Շատ թույլ կրակի վրա եփեք մինչև մսի պատրաստ լինելը:
Գազարը, կաղամբն ու կարտոֆիլը խոշոր կտրատեք: Արգանակից հեռացրեք միսը և համեմունքները: Կտրտած բանջարեղենը լցրեք արգանակի մեջ ու եփեք մինչև պատրաստ լինելը, մոտ 20 րոպե:
Միսը կտրատեք, լցրեք բանջարեղենով կաթսայի մեջ:
Ապուրը մատուցելիս վրան կտրտած սոխ ու կանաչի լցրեք: