Իռլանդական ռագու
Բաղադրիչներ`
- տավարի միս- 900 գ
- սոխ- 1 հատ
- գազար- 2 հատ
- նեխուր- 2 ճյուղ
- արտոֆիլ- 3-4 հատ կ
- սխտոր- 3 պճեղ
- ձիթապտղի յուղ- 3 ճ/գ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
- տավարի մսի արգանակ- 1 լ
- մուգ գարեջուր- 480 մլ
- չորացրած ուրց- 2 թ/գ
- մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Տավարի միսը խոշոր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մաքրեք բանջարեղենը: Սոխը մանր խորանարդների ձևով կտրատեք, իսկ գազարը, նեխուրն ու կարտոֆիլը՝ խոշոր: Սխտորը մանրացրեք:
Մեծ կաթսայի մեջ 2 ճ/գ ձիթապտղի յուղ տաքացրեք: Յուղի մեջ 8-10 րոպե տապակեք տավարի միսը մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը, ապա ափսեների մեջ տեղափոխեք մսի կտորները:
Նույն կաթսայի մեջ լցրեք մնացած ձիթապտղի յուղը: Յուղի մեջ լցրեք կտրտած սոխը, գազարն ու նեխուրը և դրանք 5 րոպե տապակեք մինչև փափկելը, ձեր ճաշակով աղ ու պղպեղ արեք:
Ավելացրեք սխտորն ու ևս 1 րոպե տապակեք: Ապա ավելացրեք տավարի մսի կտորները, կարտոֆիլը, արգանակը, գարեջուրն ու ուրցը:
Ռագուն հասցրեք եռման, ապա թուլացրեք կրակը, կաթսան կափարիչով ծածկեք ու 30 րոպե շոգեխաշեք մինչև միսն ու կարտոֆիլը փափկեն:
Պատրաստի ռագուի մեջ լցրեք կտրտած մաղադանոսն ու մատուցեք: