Ֆակես
Բաղադրիչները՝
- ոսպ- 180-200 գ
- լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ կամ տոմատի մածուկ- 150-200 մլ
- ջուր- 1 լ
- սոխ- 1 գլուխ
- գազար- 1 հատ
- սխտոր- 1-2 պճեղ
- խնկածաղիկ (орегано)- 1/4 թեյի գդալ
- հազրեվարդ (розмарин)- 1/4 թեյի գդալ
- դափնու տերև- 2 հատ
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
Ոսպը սառը ջրով լվացեք ու 10 րոպե եփեք:
Հաստ հատակով կաթսայում յուղի մեջ տապակեք համեմունքները, հետո ավելացրեք կտրտած սխտորն ու սոխը, 1-2 րոպե տապակեք, ապա ավելացրեք քերած գազարն ու ևս 3-5 րոպե տապակեք:
Ավելացրեք ոսպը, դափնու տերևն ու 1 լ ջուրը: Թույլ կրակի վրա 10 րոպե եփեք:
Այնոյհետև ավելացրեք տոմատի մածուկը, աղն ու պղպեղը: Շարունակեք թույլ կրակի վրա եփել ևս 20-30 րոպե:
Լցրեք ափսեների մեջ ու մատուցեք: