Բաժիններ՝

Խոզի մսի խճողակով ու լոբով ապուր

Բաղադրիչները

  • մսի խճողակ- 500 գ
  • լոբի- 200 գ
  • խոշոր գազար- 1 հատ
  • խոշոր գլուխ սոխ- 1 հատ
  • սխտոր- 2 պճեղ
  • բուսական յուղ
  • աղացած սև պղպեղ, աղ
  • ջուր- 2 լ

Պատրաստման եղանակը

Լոբին լվացեք ու 3 ժամ թողեք սառը ջրում:

Լոբու ջուրը փոխեք ու կաթսայի մեջ 1 ժամ եփեք:

Կարդացեք նաև

Գազարն ու գլուխ սոխը մաքրեք ու կտրատեք:

Խորը թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղն ու մեջը տապակեք սոխը մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը:

Ավելացրեք մսի խճողակն ու շարունակեք ևս 7-10 րոպե տապակել:

Խճողակին ավելացրեք գազարն ու եփած լոբին ու անընդհատ խառնելով 3 րոպե տապակեք:

Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը:

Տապակածը լցրեք խորը կաթսայի մեջ, վրան լցրեք եռացրած ջուրն ու 15 րոպե թույլ կրակի վրա եփեք:

Պատրաստի ապուրի մեջ կտրտած կանաչի լցրեք ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս