Հավը յամայկյան ձևով
Բաղադրիչները
- կծու պղպեղ- 1-2 հատ
- սխտոր- 2 պճեղ
- աղացած մեխակ- 1 թ/գ
- աղացած դարչին- 1 թ/գ
- աղացած մշկընկույզ- 1 թ/գ
- հատիկավոր սև պղպեղ- 2 թ/գ
- աղացած սև պղպեղ
- ուրց
- ձիթապտղի ձեթ
- հավի բուդ- 2 հատ
- հավի թև- 2 հատ
- սոյայի սոուս- 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Սկզբում պատրաստեք մարինադը: Խառնեք կտրտած կծու պղպեղը, մանրացրած սխտորը, համեմունքները, ուրցի տերևների մի մասն ու ձիթապտղի ձեթը: Ստացված մարինադը քսեք հավի վրա, 1 ժամով թողեք մարինացվի: Եթե հնարավորություն ունեք, թողեք ողջ գիշերը:
Թավայի մեջ լցրեք ձիթապտղի ձեթը, դրեք կրակին, հավի կտորները անընդհատ շուռ տալով՝ 10 րոպե տապակեք: Միսը պետք է բոլոր կողմերից ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացրեք սոյայի սոուսը և ևս 2 րոպե տապակեք:
Հավը կափարիչով կամ փայլաթիթեղով ծածկեք ու 20 րոպեով տեղադրեք 220 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև միսն ամբողջությամբ տապակվի:
Եթե ուզում եք, որ հավն ավելի կարմիր լինի, պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ հանեք կափարիչը կամ հեռացրեք փայլաթիթեղը:
Հավը մատուցեք բրնձի հետ մեկտեղ: