Բաժիններ՝

Գազարով աղցան՝ մարոկկյան ձևով

Բաղադրիչները՝

  • գազար- 10-12 հատ
  • աղ
  • կիտրոն- 1-2 հատ
  • համեմ կամ մաղադանոս
  • ձիթապտղի ձեթ- 4 ճ/գ
  • պապրիկա- 2 թ/գ
  • աղացած չաման- 2 թ/գ
  • սումախ- 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Գազարը մաքրեք, խոշոր կտորներով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր ավելացրեք:

Ջրի մեջ աղ լցրեք, կաթսան դրեք կրակին, եռացրեք և 20-25 րոպե եփեք մինչև գազարի փափկելը:

Կարդացեք նաև

Կիտրոնի հյութը քամեք, կանաչին մանր կտրատեք:

Գազարը լցրեք ցանցի վրա՝ քամվի և անմիջապես խառնեք կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի ձեթի և համեմունքների հետ: Թողեք աղցանը հովանա և խառնեք կտրտած կանաչու հետ:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս