Բաժիններ՝

Բլղուրով, սնկով ու մսագնդիկներով ապուր

Բաղադրիչները՝

  • մսի խճողակ- 500 գ
  • բլղուր- 100 գ
  • կարտոֆիլ- 4-5 հատ
  • շամպինյոն- 100-150 գ
  • գազար- 1 հատ
  • լոլիկ- 1 հատ
  • կանաչ սոխ
  • բուսական յուղ- 1 ճ/գ
  •  աղ

Պատրաստման եղանակը

3 լիտրանոց կաթսայի մեջ 1,5 լ ջուր լցրեք, դրեք կրակին ու եռացրեք: Մսի խճողակը ձեր ճաշակով աղ արեք, խառնեք ու գնդիկներ պատրաստեք: Մսագնդիկները լցրեք եռացող ջրի մեջ, եռալուց հետո կրակը ուժեղացրեք ու 15 րոպե եփեք: Արգանակի մեջ աղ լցրեք:

Բլղուրը մի քանի անգամ լվացեք: Կարտոֆիլը մաքրեք, լվացեք, փոքր կտորներով կտրատեք: Բլղուրն ու կարտոֆիլը ավելացրեք մսագնդիկներով արգանակին:

Կարդացեք նաև

Գազարը լվացեք, խոշոր քերիչով քերեք: Սունկը, լոլիկն ու սոխը մանր կտրատեք:

Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, 1-2 րոպե տապակեք գազարը, ապա ավելացրեք սունկը, լոլիկը և վերջում՝ սոխը:

Տապակած բանջարեղենն ավելացրեք ապուրին և 10 րոպե թույլ կրակի վրա եփեք: Անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ էլ աղ արեք: Մատուցեք տաք վիճակում:

Տեսանյութեր

Լրահոս