Բաժիններ՝

Կանաչ լոբով ու վերմիշելով մինեստրոնե

Բաղադրիչները

  • լոլիկ- 3-4 հատ
  • կանաչ լոբի- 100 գ
  • մանր վերմիշել- 60 գ
  • կարտոֆիլ- 2 հատ
  • գլուխ սոխ- 1  հատ
  • գազար- 1 հատ
  • սխտոր- 1-2 պճեղ
  • բուսական յուղ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ
  • արմ մաղադանոս
  • ջուր- 800 մլ

Պատրաստման եղանակը

Գազարը մաքրեք, բարակ կիսաօղակների ձևով կտրատեք:

Սոխը մաքրեք, մանր խորանարդաձև կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Կանաչ լոբին մաքրեք, լվացեք, մոտ 3 սմ երկարության մասերի բաժանեք:

Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, մի քանի վայրկյանով մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, հանեք, պահեք սառը ջրի տակ, կեղևը հեռացրեք, պտղամիսը մանր խորանարդների ձևով կտրատեք:

Սխտորը մաքրեք, մանր կտրատեք: Հաստ հատակով կաթսան դրեք կրակին, մեջը լցրեք կտրտած սոխն ու սխտորը: Խառնելով՝ միջին ուժգնության կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալն ու փափկելը:

Կարտոֆիլը մաքրեք, միջին չափի խորանարդների ձևով կտրատեք: Կաթսայի մեջ ավելացրեք կտրտած գազարն ու կարտոֆիլը:

Կաթսայի մեջ ավելացրեք կտրտած լոլիկը: Խառնեք կաթսայի պարունակությունն ու 3-4 րոպե պատրաստեք:

Կաթսայի մեջ լցրեք անհրաժեշտ քանակի ջուր ու այն հասցրեք եռման:

Ավելացրեք կանաչ լոբին ու միջին ուժգնության կրակի վրա 5-6 րոպե եփեք:

Ավելացրեք նաև վերմիշելը, աղ ու պղպեղ արեք: Խառնեք ու 3-4 րոպե էլ պատրաստեք: Մաղադանոսը լվացեք, տերևները մանր կտրատեք ու ավելացրեք ապուրին: Ապուրը եռացրեք ու հանեք կրակի վրայից:

Ապուրը մատուցեք անմիջապես պատրաստ լինելուց հետո: Մատուցելիս վրան կտրտած մաղադանոս լցրեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս