Բաժիններ՝

Շոգեխաշած ոչխարի միս՝ խուրմայով ու մեղրով

Բաղադրիչները՝

  • ոչխարի միս- 1 կգ
  • սոխ- 2 գլուխ
  • բուսական յուղ- 2-3 ճ/գ
  • կոճապղպեղ- 1 թ/գ
  • քրքում- 1-2 թ/գ
  • դարչին- 2 թ/գ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • ջուր- 1 լ
  • խուրմա- 200-250 գ
  • մեղր- 1 ճ/գ
  • կծու պղպեղ չիլի՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

Միսը համաչափ կտորներով կտրատեք, սոխը մանր կտրատեք:

Միջին ուժգնության կրակի վրա հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, յուղի մեջ տապակեք սոխը մինչև թափանցիկ դառնալը, վրան լցրեք աղացած կոճապղպեղը, դարչինն ու քրքումը:

Կարդացեք նաև

Տապակած սոխի վրա լցրեք մսի կտորները, խառնելով ևս մի քանի րոպե տապակեք մինչև միսը մի քիչ կարմրի:

Մսի վրա լցրեք եռացրած ջուրը, որը պետք է միսը համարյա ամբողջությամբ ծածկի: Եռալուց հետո կրակը մի փոքր էլ թեժացրեք ու կափարիչի տակ 1 ժամ կամ 1 ժամ ու կես եփեք:

Աղ ու պղպեղ արեք: Կաթսայի մեջ լցրեք խուրման մեղրի հետ և 30 րոպե էլ թողեք կրակի վրա:

Մատուցելիս ցանկության դեպքում շոգեխաշած ոչխարի մսին կարող եք կծու պղպեղ ավելացնել:

Տեսանյութեր

Լրահոս