Բաժիններ՝

Սխտորով լցոնած ճուտ

Բաղադրիչները

  • 1 ճուտ – 1,5-1,8 կգ
  • սպիտակ, չոր հաց- 3 կտոր
  • ուրցի տերեւ- 4-5 հատ
  • սխտոր- 8-10 պճեղ
  • կարագ- 2-3 ճ/գ
  • ձիթապտղի յուղ
  • աղ
  • աղացած սեւ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերեւները մանրացրեք: Մի քանի պճեղ սխտոր առանձնացրեք:

Ճզմեք ուրցն ու մնացած սխտորը, խառնեք կարագի հետ:

Կարդացեք նաև

Չորացրած հացի վրա քսեք մի կողմ դրված սխտորը: Հացը մի քանի փոքր կտորների բաժանեք:

Ճուտը ներսից պատեք աղով ու սեւ պղպեղով, լցոնեք կարագով ու հացով:

Ճտի վրա դրսից էլ աղ ու պղպեղ ցանեք: Կապեք ճտի թեւերն ու ոտքերը, եւ կուրծքը վերեւ դիրքով 10 րոպեով տեղադրեք 200օC ջեռոցի մեջ:

10 րոպե հետո իջեցրեք ջեռոցի ջերմաստիճանը 180օC-ի եւ եւս 35-40 րոպե տապակեք` ժամանակ առ ժամանակ նրա վրա ձիթապտղի ձեթ կամ հենց ճտից դուրս եկած ճարպը քսելով:

Մատուցեք տաք վիճակում:

Պատրաստման ժամանակը` 40-50 րոպե:

Որպես խավարտ կարող եք մատուցել հազարի տերեւներ կամ ճտի ներսում եփված հացը:

Տեսանյութեր

Լրահոս