Հավով, բրնձով ու հալած պանրով ապուր
Բաղադրիչները՝
- հավի միս- 200 գ
- կարտոֆիլ- 3-4 հատ
- բրինձ- 80 գ
- գազար- 1 հատ
- սոխ- 1 գլուխ
- հալած պանիր- 200 գ
- հաց- 4 կտոր
- ջուր- 1,5 լ
- աղ, բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայի մեջ լցրեք ջուրը, մեջը դրեք հավը, աղ արեք: Եռալուց հետո հավը 30 րոպե եփեք: Եփելուց հետո միսը հանեք, արգանակը հովացրեք:
Արգանակը կրկին եռացրեք, ավելացրեք լվացած բրինձը: Միջին ուժգնության կրակի վրա 10-15 րոպե եփեք:
Կաթսայի մեջ ավելացրեք խորանարդաձև կտրտած կարտոֆիլը և 10 րոպե էլ եփեք:
Թավայի մեջ տապակեք խորանարդաձև կտրտած սոխը և քերած գազարը: Տապակածն ավելացրեք ապուրին:
Ավելացրեք հալած պանիրն ու լավ խառնեք ապուրը, որպեսզի պանիրը լուծվի:
Ամենավերջում ապուրին ավելացրեք հավի կտրտած միսը, եռացրեք, հանեք կրակի վրայից, թողեք մի քիչ մնա:
Բուսական յուղով թավայի մեջ խորովեք հացի կտորները մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Ապուրը մատուցեք տաք վիճակում՝ զարդարելով չոր հացի կտորներով ու թարմ կանաչիով: