Բաժիններ՝

Տապակած ճուտ՝ իտալական ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 1 ճուտ՝ 1,2 կգ քաշով
  • 300 գ լոլիկ
  • 1/2 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 2 պճեղ սխտոր
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1 փունջ հազրեվարդ
  • 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Աղցանի համար

  • 3 դդմիկ կամ ցուկինի
  • 1 փոքր փունջ ռուկոլա
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 6 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • 3 ճ/գ գինու քացախ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Աղցանի համար սխտորը ճզմեք, ցուկինին կամ դդմիկը կտրատեք, 3 ժամով թողեք ձիթապտղի ձեթի, աղի, քացախի ու սխտորի խառնուրդի մեջ:

Կարդացեք նաև

Լոլիկների վրա դանակով խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք եռացրած ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևն ու սերմերը հեռացրեք: Միջուկը խոշոր կտորներով կտրատեք: Սխտորը մի փոքր ճզմեք: Մաղադանոսն ու հազրեվարդը մանր կտրատեք:

Ճուտը 8 համահավասար մասերի բաժանեք: Մեծ թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, ավելացրեք սխտորն ու մասնատած ճուտը, բոլոր կողմերից կտորները տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Ճտի վրա լցրեք սպիտակ գինին, թողեք գոլորշիանա:

Ավելացրեք լոլիկը, աղը, աղացած սև պղպեղը, մաղադանոսն ու հազրեվարդը և փայտե գդալով խառնելով՝ 40 րոպե պատրաստեք միջին ուժգնության կրակի վրա:

Տաքացրեք հաստ հատակով մեկ ուրիշ թավա: Մեջը լցրեք դդմիկը կամ ցուկինին, յուրաքանչյուր կողմից 3 րոպե տապակեք:

Մեծ ափսեի մեջ տեղադրեք ռուկոլայի տերևների մի մասը (եթե դրանք մեծ են, ձեռքով մասնատեք), վրան լցրեք տապակած դդմիկը, դդմիկի վրա էլ մնացած ռուկոլան: Մատուցեք սառը վիճակում՝ տաք ճտի հետ:

Տեսանյութեր

Լրահոս