Բաժիններ՝

Բրնձով ու չամիչով կծու տաքդեղներ

Բաղադրիչները՝

  • 12 կանաչ, բարակ, կծու կամ քաղցր տաքդեղներ (ըստ ճաշակի)
  • 200 գ բրինձ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ չամիչ
  • 2 ճ/գ մայրու ընկույզ
  • 2 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ անանուխ
  • 1 ոչ մեծ կիտրոնի հյութ
  • 100-150 մլ սպիտակ չոր գինի
  • 6 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Բրինձն աղաջրի մեջ լցրեք, ուժեղ կրակի վրա 12-15 րոպե եփեք, համարյա մինչև պատրաստ լինելը: Լցրեք ցանցի վրա, վրան սառը ջուր լցրեք:

Մանր կտրատեք սոխը, անանուխն ու համեմը՝ հեռացնելով վերջիններիս ցողունները:

Կարդացեք նաև

Թավայի մեջ 2 ճ/գ ջուր ու 2 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, ավելացրեք սոխը, միջին կրակի վրա 5 րոպե տապակեք: Ապա ավելացրեք չամիչը, ընկույզը, համեմն ու անանուխը, եփած բրինձը:

Լավ խառնեք և կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք, աղ արեք, ավելացրեք կիտրոնի հյութը ու հանեք կրակի վրայից:

Տաքդեղների գլխիկները կտրեք-հեռացրեք, բայց դեն մի նետեք: Տաքդեղները մաքրեք սերմերից, մեջը լցրեք բրնձի խճողակը, գլխիկները հետ տեղադրեք ու սեղմեք, որ եփելիս չբացվեն:

Մնացած ձեթը մեծ թավայի մեջ կրակի վրա տաքացրեք, տաքդեղները մի շարքով շարեք, տապակեք, ավելացրեք գինին ու մի փոքր ջուր: 15-20 րոպե շոգեխաշեք միջին ուժգնության կրակի վրա:

Տեսանյութեր

Լրահոս