Բաժիններ՝

Խաշիլ, բոված ցորենի շիլա

Բաղադրիչները՝

  • 200 գ բոված մանրացված ցորեն
  • 150 գ կարագ
  • 200 գ մածուն
  • 1 լ ջուր
  • 1 գլուխ սոխ

Պատրաստման եղանակը՝

1 լիտր ջուրը եռացրեք, եռալուն պես մանրացրած ցորենը լցրեք ջրի մեջ և խառնեք։ Փրփուր հեռացրեք, թողեք թույլ կրակի վրա եփվի։ Ավելացնել աղը։

Սոխը լուսնաձև կտրատեք և կարագով սոխեռած արեք։

Կարդացեք նաև

«Խաշիլի» համար պահանջում է թանձր թան, դրա համար վերցրեք 200 գրամ մածուն և լավ խառնեք։ Աղ արեք ու խառնելով մաս-մաս ավելացրեք 100 միլիլիտր ջուր։

Հենց ցորենը եփվի, լցրեք ափոսի մեջ, գդալով հարթեցրեք, ափսեի եզրերի շուրջը գոգավորություն ստեղծեք, որպեսզի թանը լցնեք, իսկ կենտրոնում կարագով տապակած սոխեռածը լցրեք։

Այս կերակուրը պետք է անմիջապես մատուցել, այն չպետք է սառչի:

Տեսանյութեր

Լրահոս