Բաժիններ՝

Քաղցր տաքդեղներով ու ձիթապտուղներով ճագար

Բաղադրիչները՝

  • Ճագարի 4 բդիկ
  • 50 գ բեկոն
  • 1/2 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 1 միջին չափի լոլիկ
  • 1 քաղցր կարմիր տաքդեղ
  • 1 քաղցր դեղին տաքդեղ
  • 50 գ ձիթապտուղ՝ առանց կորիզի
  • փոքր փունջ ռեհան ու հազրեվարդ
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Հաստ հատակով կաթսայի մեջ 2-3 ճ/գ ձեթ լցրեք ու տեղադրեք ճագարի բդիկները: Մանր կտորներով կտրտեք բեկոնը, ավելացրեք ճագարին: Սոխը կտրատեք բարակ օղակների ձևով ու ավելացրեք ճագարին:

Կաթսան տեղադրեք միջին ուժգնության կրակի վրա ու ճագարը բոլոր կողմերից տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Մոտ 10 րոպե: Ապա ճագարի վրա լցրեք գինին, թողեք գոլորշիանա:

Կարդացեք նաև

Ռեհանի ու հազրեվարդի ցողունները հեռացրեք, թողեք միայն տերևները: Նեխուրն ու լոլիկները փոքր կտորներով, քաղցր տաքդեղները շերտերով կտրատեք, ամենը ավելացրեք ճագարին: Ճագարով կաթսայի մեջ ավելացրեք նաև խոտաբույսերն ու ձիթապտուղները: Աղ արեք, կափարիչով ծածկեք և միջին կրակի վրա 15 րոպե պատրաստեք:

Ճագարի բդիկները հանեք կաթսայից, ոսկորները հեռացրեք: Սոուսը, որի մեջ ճագարը շոգեխաշել եք, պյուրեի վերածեք: Տաքացրած ափսեի մեջ տեղադրեք ճագարը, վրան լցրեք ստացված սոուսը ու միանգամից մատուցեք:

Խորհուրդ: Նեապոլիտանացիներն այս ուտեստի մեջ ավանդաբար բեկոն չեն ավելացրել՝ նախընտրելով այն փոխարինել խոտաբույսերով: Եթե ուզում եք ուտեստն ավանդական ձևով փորձել, ուտեստի մեջ մի պտղունց խնկածաղիկ և ուրց ավելացրեք: Ցանկության դեպքում ճագարը կարող եք մատուցել «բնական» վիճակում՝ բաց թողնելով պատրաստման եղանակի 4-րդ քայլը. այսինքն, պետք չէ հեռացնել ոսկորներն ու սոուսը պյուրեի վերածել: Այդ եղանակով նույնպես ուտեստը համեղ է ստացվում:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս