Բաժիններ՝

Ծաղկակաղամբը խմորի ու կծու սոուսի մեջ

Բաղադրիչները`

  • 1 գլուխ ծաղկակաղամբ
  • 50-60 գ ցորենի ալյուր
  • 30 գ եգիպտացորենի օսլա
  • 2 թ/գ չորացրած աղացած սխտոր
  • 1/4 թ/գ աղ
  • աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • 100-120 մլ գազավորված հանքային ջուր
  • 1-2 ճ/գ բուսական յուղ
  • 80-100 գ կարագ
  • 3 ճ/գ կծու տոմատի սոուս

Պատրաստման եղանակը

Ծաղկակաղամբը ոչ մեծ մասերի բաժանեք:

Ալյուրը խառնեք օսլայի, սխտորի կեսի, աղի ու աղացած սև պղպեղի հետ: Վրան լցրեք գազավորված ջուրը բուսական յուղի հետ ու խառնեք այնպես, որպեսզի գնդիկներ չմնան:

Կարդացեք նաև

Ծաղկակաղամբը լցրեք ստացված հեղուկ խմորի մեջ ու խառնեք, որ ամբողջությամբ դրանով պատվեն: Խմորով պատված ծաղկակաղամբը մեկ շերտով շարեք փայլաթիթեղով պատված ու կարագ քսած տապակի մեջ:

Մոտ 20 րոպեով տապակը տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Առաջին տասը րոպեից հետո ծաղկակաղամբները շրջեք, նորից տեղադրեք ջեռոցում:

Կարագը հալեցրեք, խառնեք սխտորի մյուս կեսի ու տոմատի սոուսի հետ:

Ծաղկակաղամբը լցրեք սոուսով լցված պնակի մեջ, խառնեք, հանեք, նորից շարեք տապակի մեջ ու ևս 5-10 րոպե տապակեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս