Բաժիններ՝

Լցոնած ֆոկաչչա

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ ալյուր
  • 12 գ թարմ խմորիչ
  • աղ

Միջուկի համար

  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 2 միջին չափի դդմիկ կամ ցուկինի
  • 3 միջին չափի կարտոֆիլ
  • 200 գ ոչխարի պանիր
  • 1 ճ/գ չորացրած անանուխ
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար ալյուրը լցրեք պնակի մեջ կամ սեղանին ալյուրով բլուր սարքեք, վրան աղ արեք: Խմորիչը լուծեք 1/2 բաժակ տաք ջրի մեջ (38-40 աստիճան ցելսիուս): Խմորիչով ջուրը լցրեք ալյուրի վրա, խմոր հունցեք՝ անհրաժեշտության դեպքում տաք ջուր ավելացնելով:

Կարդացեք նաև

Միջուկի համար կեղևով կարտոֆիլը 30 րոպե եփեք, մաքրեք ու պատառաքաղով տրորեք: Մանր կտրատեք սոխն ու դդմիկը: Մանր քերիչով քերեք պանիրը:

Սոխը 2 ճ.գ. ձեթով տապակեք մինչև փափկելը, մոտ 5 րոպե: Ավելացրեք դդմիկը և սոխի հետ միասին ևս 5 րոպե տապակեք: Տապակած դդմիկն ու սոխը լցրեք առանձին պնակի մեջ, ավելացրեք տրորած կարտոֆիլը, պանիրը, անանուխը, աղն ու աղացած սև պղպեղը: Խառնեք միջուկը:

Խմորը երկու մասի բաժանեք: Դրանցից մեկը շրջանաձև, ոչ շատ բարակ շերտով բացեք: Կենտրոնում լցրեք միջուկի կեսը: Հետո խմորի ծայրերից քաշեք, արևածաղկի տերևների նման միացրեք կենտրոնում: Այդպես կարկանդակի վերևը կստացվի կիսով չափ խմորով ծածկված:

Պատրաստի կարկանդակի վրա ձիթապտղի ձեթ քսեք և 30 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Նույն ձևով պատրաստեք նաև երկրորդ ֆոկաչչան:

Պատրաստի ֆոկաչչան կարող եք մատուցել շատ տաք, գոլ կամ սառը վիճակում:

Խորհուրդ: Ֆոկաչչայի խմորը կարող եք ավելի հետաքրքիր դարձնել, եթե նրան որոշ չորացրած բույսեր ավելացնեք՝ հազրեվարդ, խնկածաղիկ, ուրց (կամ դրանց խառնուրդը): Ֆոկաչչայի տոնական տարբերակում կարող եք եփած մսի կտորներ ավելացնել:

Տեսանյութեր

Լրահոս